Kamuda yeni bir iş gücü programı başlatılıyor: 18 yaşını tamamlamış ve iş arayan herkes katılabiliyor

Gündem haberleri

Kamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir iş gücü uyum programı başlatılıyor. Buna göre, eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. Programa katılanlara günlük 566 lira cep harçlığı verilecek.

Meslek edinmeye çalışan, iş arayan ve bir alanda uzmanlaşmak isteyenler için "işsizliğe karşı 3 gün" formülü hayata geçiriliyor. İşsizliğe çözüm için yeni bir iş gücü uyum programı resmi gazetede yayımlandı. Başlangıçta bir eğitim programı olan uygulama sonrasında staj süreciyle devam ediyor.

Haftada 3 gün gidilen yeni iş gücü uyum programında katılımcılara, kamu kurumları bünyesinde ilk bir ay yaşlı ve hasta bakımı, çocuk bakım işleri, tarımsal üretim ve hayvancılık, ağaçlandırma, kamusal alanların temizlik, geri dönüşüm ve atık imha faaliyetleri, parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi gibi konularda eğitimler verilecek.

Sonrasında yeterli bulunan kursiyerler haftada 3 gün kamu kurumlarında eğitim aldıkları konularla ilgili çalışabilecek. Program en fazla 10 ay sürecek ve katılımcılara geldikleri günler için 566 Türk Lirası cep harçlığı verilecek.

Eğitime 18 yaşını tamamlamış ve iş arayan herkes katılabilecek. Üniversite okuyan ve çalışma hayatında deneyim kazanmak isteyen öğrenciler de iş gücü uyum programından yararlanabilecek.