Kahvesine uyuşturucu hap koyup zorla cinsel ilişkiye girdikleri yaşlı kadın ölmüştü! Sözleri şoke etti: Kendime yapmıştım, yanlışlıkla içti

Kocaeli Gündem haberleri

Kocaeli’de yalnız yaşayan 64 yaşındaki Hatice Çetinbaş'ın kahvesine uyuşturucu hap koyarak zorla ilişkiye giren ve ölümüne sebebiyet veren 2 şahıs hakkında mütalaa açıklandı. Sanık Resul K., “Hap koyduğum kahveyi ben içecektim ama yanlışlıkla Hatice içti" dedi.

Olay, 24 Ocak tarihinde Kocaeli’nin Kartepe ilçesi İstasyon Mahallesi Efe Sadık Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yalnız yaşayan 64 yaşındaki Hatice Çetinbaş oğlu tarafından evinde ölü olarak bulundu. Oğlunun ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Çetinbaş’ın hayatını kaybettiği tespit edildi.

Çetinbaş’ın yapılan otopsisinde darp ve cinsel saldırıda bulunarak öldürüldüğü belirlendi. Polis ekipleri tarafından başlatılan incelemede Çetinbaş’ın olay günü evine Zafer K. ve Resul K. isimli şahısların girdikleri belirlendi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Zafer K. ve Resul K. yakalanarak gözaltına alındı. 2 şahıs ifadelerinde Hatice Çetinbaş’ın kahvesine uyuşturucu hap koyarak cinsel ilişkiye girdiklerini ve telefonunu alarak olay yerinden kaçtıklarını itiraf etti. İfadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak ceza evine gönderildi.

“BEN İÇECEKTİM AMA YANLIŞLIKLA HATİCE İÇTİ”

Olayla ilgili dava Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda sanık avukatları bulunurken tutuklu sanıklar duruşmaya SEGBIS ile katıldı. Daha önce hazırlanan iddianamede Hatice Çetinbaş’ın, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemeler neticesinde uyuşturucu hap nedeni ile zehirlenerek öldüğü belirlenmişti. İfadesi alınan sanık Resul K., “Aleyhime olan suçlamaları kabul etmiyorum. Hap koyduğum kahveyi ben içecektim ama yanlışlıkla Hatice içti. Zafer benim kahveye hap koyduğumu bilmiyordu” dedi.

OLAYLA İLGİLİ FARKLI SUÇLARDAN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLDİ

Cumhuriyet savcısı olayla ilgili verdiği mütalaada; sanık Resul K.’nin “uyuşturucu madde ticareti, olası kastla ölüme sebebiyet verme, birden fazla kişi ile zincirleme şekilde cinsel saldırı, yağma ve konut dokunulmazlığın ihlali” suçlarından cezalandırılmasını istedi. Ayrıca diğer sanık Zafer K.’nin de “cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığı ihlali” suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA

Kocaeli tecavüz