2 büyük depremde açıklamalar peş peşe geliyor
Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 2 büyük depreme ilişkin açıklamalar peş peşe geliyor.
Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.
Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 83 depremzedeyi taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait askeri kargo uçakları, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.
Depremin ardından Kahramanmaraş'tan ayrılmak isteyen 43 depremzede ile Adana'dan tahliye talebinde bulunan 40 depremzede TSK'ya ait askeri uçaklarla İstanbul'a getirildi.
Aralarında çocukların da bulunduğu depremzedeler, kendilerini taşıyan uçakların limana iniş yapmasının ardından buradaki askeri personel tarafından karşılandı.
AFAD'ın açıkladığı son verilere göre, depremde 12 bin 391 kişi yaşamını yitirdi. 62 bin 914 kişi yaralandı.
İstanbul’dan deprem bölgesine gidecek bin 500 gönüllünün ulaşımını sağlamak için Söğütlüçeşme-Konya arasında 3 adet ek YHT seferi konuldu. Deprem bölgesine gidecek gönüllüleri taşıyacak YHT’ler'den ilki Söğütlüçeşme’den 01.00'da hareket etti.
Diğer trenler de sabah 08.00 ve öğlen 14.00’da hareket edecek. Gönüllüler Konya’da aynı saatte hazır bulundurulacak trenlere aktarma yapılarak İskenderun’a devam edecek.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş Adıyaman'da açıklamalarda bulundu.
Bakan Muş'un açıklamaları şu şekilde:
Yunanistan büyüklüğünde bir alanda çalışma yapılıyor. Enkaz altındaki vatandaşlarımızın tamamını çıkarmak için bu mücadele veriliyor.
Öncelikle amacımız insanlarımıza ulaşmak, onları enkazdan çıkarmak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adıyaman'da açıklamalarda bulundu.
Bakan İsmailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:
Hatay Havalimanımız depremden etkilendi. Pistin tekrar eski haline gelmesi için yoğun bir çalışma var. Hatay Havalimanımız en geç Pazar gününe kadar kullanılır hale gelecek.
Hatay havalimanı dışında havalimanlarımız çok koordineli bir şekilde çalışmakta.
Bölgeye çok yoğun bir şekilde yardım gelmekte. Bütün vatandaşlarımıza son derece teşekkür ediyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalar, devlet - millet birliğiyle bu işin üstesinden geleceğiz.
Burayı eski haline getirmeden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz.
Deprem bölgelerinde yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu 44 kişi ve 10 refakatçi, Adana’dan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçağı ile İstanbul’a getirildi.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Deprem bölgelerinde enkaz altından yaralı olarak kurtarılan vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri uçakla İstanbul'a getirilmeye devam ediyor.
Adana’da aralarında çocukların da bulunduğu 44 kişi ve 10 refakatçi, saat 23.15 sıralarında askeri nakliye uçağı ile Atatürk Havalimanı Askeri Apronu’na iniş yaptı. Yaralılar, sağlık ekipleri ve askerler tarafından burada hazır bekleyen ambulanslara taşındı. Yaralılar daha sonra tedavilerinin yapılması için çevre hastanelere götürüldü.
Fuat Oktay, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Bugün itibarıyla baktığımızda özellikle sahada artçı depremlerin sayısının 790 olduğunu görüyoruz. 24'ü 5 ila 6 arasında. İçeride tüm AFAD ekipleri ve diğer tüm STK ekipleri sahada ama ona ilaveten yurt dışından gelen ekipler de sahada. Bugün 66 ülkenin arama kurtarma ekiplerini sahada görüyoruz. Arama kurtarma K9 köpekleri son derece etkili. Sahada toplam görevli sayısı 103 bin 800'dür. 5 bin 531 iş makinası bulunmaktadır. Vinç olayı en büyük ihtiyaçlardan biri, 900'ü geçmiş durumda an itibarıyla.
"Vatandaşlarımız ilan edilen toplanma alanlarına başvurabilirler"
Barınma hizmetlerine baktığımızda geçici barınma noktasında afet bölgeleri dışında 1 milyon 60 bin kapasite oluşturmuş durumdayız. 10 ilimizde de dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlarımızla ilgili adresler belirlendi, valilikler talimatlandırıldı, tahliye bölgeleri ve müracaat alanları belirlendi. Vatandaşlarımız ilan edilen bu toplanma alanlarına başvurabilirler. Kendi imkanlarıyla gidebilirler veya biz afetzedelerimizin nakliyesini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz.
Gerek yurtlar, pansiyonlar, spor merkezlerimiz ve benzeri yerlerde barınan vatandaş sayısı 500 bini geçmiş durumda. Yerelde her ilimizde zaten çadır gönderdik. 100 bin civarında çadırı 10 ilimize dağıttık. 1 milyon 250 bin battaniye dağıttık, ulaşılamayan yerlere bunları havadan helikopterle atmaya başladık.
"Kapalı yolumuz yok"
Beslenme konusunda bugün itibarıyla 10 ilimizde tüm alanlara girmiş durumdayız. Girilmediğini düşündüğünüz bölgeler olursa bilgilendirebilirlerse hızlı şekilde kendilerine ulaşılacaktır. Burada da artık bir sonraki aşamaya girmiş durumdayız, artık köylere giriyoruz.
Ulaştırmada lojistik anlamda sahayı etkileyecek herhangi bir sorunumuz yok, kapalı yolumuz yok. Havalimanıyla ilgili son derece çirkin bir şekilde basit siyasi çıkar elde etme amaçlı yapılan açıklamalar vardı. Halbuki biz bunu ilk günden beri açıklıyoruz. Hatay havalimanında çalışmalar zaten devam ediyor. Deniz araçları da dahil ulaşımı sağlıyoruz. Bu alanda fazla bir sorunumuz yok.
"Artık tüm afet bölgesine kontrollü şekilde doğalgaz vermeye başlamış olacağız"
Doğalgaz konusundaki sorunları çözmeye başladığımızı söyleyebiliriz. Bugün akşam itibarıyla bu hatlardaki tüm arızalar tamamlanmış durumda, artık tüm afet bölgesine kontrollü şekilde doğalgaz vermeye başlamış olacağız.
Haberleşme alanında bugün sabah itibarıyla operatörlerimizden bizden istediği 2 şey vardı, enerji yani elektriğin verilmesi ve de elektrik olmayan yerlerde jeneratör temin edilmesi. Sabah itibarıyla bunları karşılamış durumdayız. Bugün yine bazı sıkıntıların olduğunu gördük. Detaylı bir çalışma yaptık. Bu gece sabaha kadar da tekrar kökten çözülmesiyle alakalı tüm faaliyetler yürütülüyor.
"Refakatsız çocuklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor"
Refakatsız çocuklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıklarımızla çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımız bizim için en kıymetlilerimiz; kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız, tüm insanımız. Bunlarla alakalı da hemen koruma altına alınıp sonrasındaki gerekli süreç de hemen devam ediyor.
"Hane başına 10 bin liralık bir destek veriyoruz"
Hane başına 10 bin liralık bir destek veriyoruz, ihtiyaç ne olursa olsun maddi boyutuna bakmadan Cumhurbaşkanımızın da bize net talimatıdır. Ne gerekiyorsa sahaya yansıtılacaktır. Maliyet boyutu asla düşünülmeyecektir.
"Çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkin bir olay olamaz"
Bazı iddialardan bahsettim. Biz bütün gücümüzle çok büyük bir depremi yönetmeye çalışıyorken, bizimle görüşmek isteyenleri bu kadar yoğunken kapımızı açtık. Zaten bu kapı milletin kapısıdır. Geldiler görüştük ve ne yapıyorsak paylaştık ve nezaket çerçevesinde yanımızdan ayrıldılar. Bu ayrılanların buradan ayrıldıktan sonra ertesi gün çıkıp 100 bin 300 kişinin alın terine, bunların üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun. Son derece dikkatli davranılmasına rağmen çok basitçe iddialarla siyaset yapmak kadar çirkin bir olay olamaz. Siz kimsiniz ya? Ne olduğunuzu zannediyorsunuz? Bu devletten farklı biri misiniz? Devletin yapamadığını bir tane belediyeden gelen araç yapacak, havalimanı yapacak. Biz bunları zamanında gördük. OHAL ilan ediyoruz, bunu anlamı şudur; hızlı hareket etmek zorundayız, dolayısıyla kimsenin nazıyla niyazıyla uğraşacak durumda değiliz. Sahada kimseyi bekletemeyiz.
"Afet bölgelerine kontrollü şekilde enerji, elektrik veriyoruz"
Elektrikle ilgili yaşadığımız sorunlar vardı, bu arızalar hemen hemen tamamen çözülmüş durumda. Bugün itibarıyla tüm afet bölgelerine kontrollü şekilde enerji, elektrik veriyoruz. "Şuraya elektrik vermeyin" denilen yerlere vermiyoruz. Jeneratör desteği de vermiş durumdayız.
Enkazdan kurtarılanlar aslında çok daha büyük, yarın sabah netleştirip sunabiliriz. An itibarıyla 20 binin altında asla değil. Netleştirip açıklayacağız.
Bu 10 bölgede adresler belirledik, örneğin Kahramanmaraş Fuar Merkezi bunlardan biri. Bu detayda her ilimiz için belirlenen adresler var. Burada tahliye için toplanma merkezlerimiz. Orada gittiği zaman bu merkezlerde müracaat edebileceği alanlar oluşturuyoruz. Gidecek yeri olup da kendi imkanlarıyla gidemeyenleri biz göndereceğiz. Barınma merkezlerine gidecek olanları da kapısına kadar götüreceğiz.
"Vefat edenlerin listesi paylaşılabilir mi, bunu değerlendirebiliriz"
Yaralı ve vefat isimleri konusunda son derece hassas davranıyoruz. Bu açıkladığımız veriler tamamen teyit edilmiş kişiler. Aksi takdirde tek bir vatandaşımız üzerinde bir hata yapmış olsak bile vebali çok büyük, etik de değil. Vefat edenlerin listesi paylaşılabilir mi, bunu değerlendirebiliriz. Ama psikolojik olarak da sosyolojik olarak da faydalı olmayabilir diye düşünüyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:
-Hatay, depremden en çok etkilenen illerden birisidir. 10 şehrimizin tamamındaki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 13 buçuk milyon insanımızı etkileyen bu depremin yol açtığı bu depremin büyüklüğü, bir de hava şartlarının zorluğu eklendi. Devletin tüm imkanlarını seferber ederek afet bölgesine yönlendirdik. Böylesine büyük bir depreme hazırlıklı olmak mümkün değildir. Bölgeyi, afet bölgesi ilan ettik. 10 ilimizde OHAL ilan ederek, süreci hızlandırdık, kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak kimseyi mağdur etmeyecek bir afet süreci yöneteceğiz. Bu dönem birlik ve beraberlik dönemi, halen basit siyasi çıkar uğruna, çirkefçe burada olumsuz kampanyalar yürütmeyi ben hazmedemiyorum.
-Üzerimde bu makamın sorumluluğu olmasa böyle konuşmam, mevcut hükümet tüm imkanlarını seferber ederek adımlarını atmış ve tüm depremzedelere 10'ar bin lira verme kararını bugün Kahramanmaraş'ta açıkladım. 1 yıl içinde tüm felaketzedeler için talimat verdim. TOKİ yönetimindeki tüm müteahhit firmalarıyla enkaz kaldırmayı ve konut yapımını hızlandıracağız. 1 yıl içinde de hedefimiz, buralarda da bunları yapacağız. İlçelere varıncaya kadar bütün bunları inşallah halledeceğiz. AFAD'ın tüm çadırlarıyla il ve ilçeler, depremzedelerin emrine amade kılınmış vaziyette.
-Özellikle 60'ı aşkın ülkeden destek ve yardımlar geliyor. Sonrasında hepsini ismen de açıklayacağım. Azerbaycan başta olmak üzere, İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt desteklerini vermiş durumda. Hala telefonlarla bize desteklerini vereceklerini ifade ediyorlar. AFAD'a bu konuyla ilgili tüm Türkiye'deki kuruluşlar ayni ve nakdi destekler veriyorlar. Bugün bizim için sınama gündür, bu millet, bugüne kadar bunları sınanarak atlattıysa yine atlatacaktır. Türkiye genelinde vefat sayısı 9 bin 57 oldu.
-Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler biz asker göremedik gibi iftiralar atıyor. Bizim askerimiz, jandarmamız ve polisimiz şereflidir. Ama bu şerefsizlerin ağzına biz onları meze yaptırmayız.
Depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'a, Türkiye’nin farklı bölgelerinden madenciler getiriliyor. Zonguldak'tan çok sayıda madenci, bugün askeri helikopterlerle kente getirildi. İl Jandarma Komutanlığı'nın yanındaki araziye iniş yapan helikopterden inen madenciler, buradan da çalışma yapacakları bölgelere yönlendirildi.
EPDK, deprem bölgesine ihtiyaç duyulan akaryakıtın hiçbir kısıtlamaya mauz kalmaksızın ulaştırılması için tüm mevzuatları kaldırdıklarını ve bölgeye 15.3 milyon litre akaryakıt ulaştırıldığını açıkladı
AFAD'dan yapılan yeni açıklama şöyle: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 8.574 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 49.133 vatandaşımız yaralanmıştır. Depremzede vatandaşlarımızın barınması için bölgede, 70.818 AFAD Aile Yaşam Çadırının kurulumu tamamlandı.
Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DAK, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet, Jandarma, UMKE,
İtfaiye, Milli Eğitim Bakanlığı, Güven, STK ve Gönüllüler, Yerel Destek Ekipleri’nden
görevlendirilen personel ile uluslararası arama kurtarma ekiplerinden oluşan alanda görev
yapan personel sayısı 98.153’tür. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde diğer
ülkelerden yardım için gelen 5.309 personel afet bölgesine sevk edilmiştir.
Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör
vb. iş makineleri olmak üzere toplam 5.514 araç sevk edilmiştir.
Afet bölgelerine 31 vali, 70’in üzerinde kaymakam ile 68 il müdürü görevlendirilmiştir.
Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı
toplam 122 hava aracı ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den bölgeye personel ve malzeme sevkiyatı
için hava köprüsü kurulmuştur.
Bölgeye personel, malzeme sevkiyatı ve tahliye amacıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
tarafından 9, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 olmak üzere toplam 10 gemi
görevlendirilmiştir.
Depremden yoğun şekilde etkilenen 10 ilimize, 92.738 AFAD Aile Yaşam Çadırı sevk edilmiştir.
70.818 AFAD Aile Yaşam Çadırının kurulumu ise tamamlanmıştır. Bölgeye ayrıca, 300.000
battaniye, 123.395 adet yatak gönderilmiştir.
Kızılay’dan 79 ikram aracı, 23 mobil mutfak, 1 mobil aşevi, 39 sahra mutfak, 3 mobil fırın, 86
hizmet aracı görevlendirilmiştir. MSB’den 34 sahra mutfak, Jandarma’dan 2 mobil mutfak, 1
mobil fırın, AFAD ve İHH, Hayrat, Beşir, İnsiyatif derneklerinden 1’er adet mobil mutfak
bölgeye sevk edildi.
Bakan Koca: 10 ilimizde 77 sahra hastanesini kurduk. Acil sağlık hizmeti verilen bu hastanelerin bir kısmında cerrahi operasyonlar da yapabiliyoruz. Sağlık durumu riskli depremzedelerimiz buralarda yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterlerle bölgedeki hastanelere sevk ediliyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde yapılan arama-kurtarma çalışmalarında bulunan çocukların Bakanlığın kontrolünde bulunduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremler sonrasında, bölgede yapılan arama-kurtarma çalışmalarında bulunan çocuklara yönelik açıklamamız bu şekildedir. Refakatsiz çocuklarımız Bakanlığımız kontrolü altındadır. Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa teslimi söz konusu değil” denildi.
Malatya Doğanşehir'de saat 14:11'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’ndaki çadır kentte açıklamalarda bulundu
Erdoğan'ın sözleri şöyle:
Büyük bir felaketle baş başayız. Şu an itibariyle vefat edenlerin sayısı 8 bin 574'e yükseldi. Yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444
Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaketleri yaşadığımız illerde nasıl konutlar yaptıysak burada da bunu gerçekleştirmek. Vatandaşlarımızın sokakta kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerde görüşmelerimizi yaptık buralarda kalmak isteyen vatandaşlarımız olursa burada kalabilir. Çok ciddi bir oda kapasitesine ulaştı. Çadırlardan memnun olmayan insanlarımız buralara yerleştirebiliriz. Bugün birlik olma ve dayanışma zamanıdır. Belli bütçemizi ayırdık. Şimdilik 10 bin lira her aileye yardım edeceğiz.
Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.
Burada incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Adalet Bakanı Bozdağ: Önceliğimiz enkaz altındaki insanlarımızı kurtarmak. Arkasından yargı süreci devam edecek. İhmali, kusuru olanlar varsa hepsi hesabını verecek. Depremde ihmali, kusuru olan varsa kimsenin yaptığı yanlış yanına bırakılmayacak. Takdir edersiniz ki, bunun bir zamanlaması var. Yargıyla ilgili süreci takip ediyor, onlar da gereğini yapacaklar
Erdoğan, ilk olarak Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Onikişubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte ve bölgede incelemelerde bulunacak. Erdoğan ile bölgeye, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da geldi.
Depremden etkilenen 10 ilde OHAL ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Meclis Başkanlığına sunuldu.
AFAD: SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7.108 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 40.910 vatandaşımız yaralanmıştır.
Bakan Kurum: Toplamda Bin kilometrelik bir alan etkilendi. Belkide dünyanın en büyük felaketiyle karşı karşıyayız. 10 ilimizde 31 vali ve 62 kaymakamımız milletvekillerimiz görevlendirildi. Acil ihtiyaçların giderilmesi için gerekli kurumlarımız ile koordinasyon halinde süreci yönetiyoruz. Depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleşmesi nedeniyle yollarda hasar meydana geldi. Yollardaki hasar çalışmaları sürüyor. D400 ve Gaziantep'ten Osmaniye'ye giden otoban yol açık. Vatandaşlarımız bu güzergahı kullanabilir
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından an itibarıyla toplam 648 deprem meydana gelmiştir.
AFAD: SAKOM'dan alınan bilgilere göre, saat 09:45 itibarıyla 6,957 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 38,224 vatandaşımız yaralanmıştır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.
AFAD: "SAKOM’dan alınan bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 6 bin 234 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 37 bin 11 vatandaşımız yaralanmıştır.
Adalet Bakanı Bozdağ: Deprem bölgesindeki barolara kayıtlı avukatlar ile diğer barolara kayıtlı olup da deprem bölgesinde yakınları olan avukatların ve müvekkillerinin hak kaybına uğramaması için adlî süreçlerdeki bilumum süreleri depremin olduğu günden itibaren 15 gün uzatacağız.
İki büyük depremde şu ana kadar 5.894 kişi hayatını kaybederken, 34 bin 810 kişi yaralandı.
Kaynak: Haber Global TV