Kahramanmaraş'ta kamyon, cenaze namazı kılanların arasına daldı: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde freni boşalan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı. Feci kazada 6 kişi hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta bir kamyonun mezarlıkta defin için bekleyen kalabalığın arasına dalması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de yaralanmıştı. Feci olayda ölü sayısı 5’e yükselirken yaralıların tedavisi sürüyor. Son olarak yaralılardan birinin daha yaşamını yitirdiği ve ölü sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi. 

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kazada yaralanan vatandaşları tedavilerinin devam ettiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı.

Vali Ünlüer, burada yaptığı açıklamada, “Gerçekten Kahramanmaraş’ımız için bugün çok acı bir gündü. Maalesef 4 vatandaşımızı olay anında kaybetmiştik. 1 vatandaşımızda buraya yaralı olarak sevk edilmişti maalesef onu da kaybettik. Toplamda 5 vatandaşımız kaybettik. 25 yaralımız var. Şu anki verilere göre hayati tehlikesi olan vatandaşımız bulunmamaktadır. Hepsini ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Rabbim böyle afetlerden bizi böyle kazalardan korusun inşallah” diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Kazaya ilişkin yapılan son açıklamada şunlar kaydedildi:

"Andırın ilçemizde meydana gelen kazada an itibari ile 1 vatandaşımızı daha kaybettik. Elim kazada 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 7 vatandaşımızın ise hastanelerimizdeki tedavileri devam etmekte olup diğer vatandaşlarımız taburcu edilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

ŞOFÖR GÖZALTINDA

Vali Mükerrem Ünlüer, yaptığı son açıklamada şoförün gözaltında olduğunu söyledi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde kamyonun cenaze namazına hazırlanan kalabalığın arasına daldığı kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada hayatını kaybedenlerin; Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz olduğu ve otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

kahramanmaraş