Kahramanmaraş'ta aydınlatma direğinin devrilmesi ve petrol boru hattının patlaması anbean kamerada

Kahramanmaraş Gündem haberleri

Kahramanmaraş'ta petrol boru hattında yaşanan patlamaya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde aydınlatma direğinin devrilmesi ve yükselen duvarlar saniye saniye izlendi.

Dün akşam saatlerinde Pazarcık ilçesinin Narlı Mahallesi’nden geçen BOTAŞ petrol boru hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangına ihbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin saatler süren müdahalesinin ardından yangın sabaha karşı söndürüldü.

Patlama ve yangınlar nedeniyle trafiğe kapanan Kahramanmaraş – Gaziantep karayolu ise yaklaşık 10 saatlik çalışmaların tamamlanmasını ardından yeniden trafiğe açıldı. Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “Yangının çıkış nedeni ile ilgili yapılan araştırmada; ilk bulgulara göre bir görgü şahidinin jandarma komutanlığına verdiği ifadeler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik direğinin devrilmesi sonucu meydana geldiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmekle olup gelişmelerle ilgili bilgi verilecektir” denildi. 

 

Kaynak: İHA

Kahramanmaraş haberleri patlama anı kamerada