Kadına karşı şiddeti önlemek için örnek adım

Kadına karşı şiddeti önlemek için örnek adım

İstanbul Kadıköy'de Rasimpaşa Muhtarlığı ile anlaşan bir spor salonu, kadına yönelik şiddeti önlemek için Kadın Defans Atölyesi'ni kurdu. Atölye kadınlara ücretsiz savunma eğitimi verecek.

Kadınlar için şiddet hayatlarının en önemli sorunu. Resmi verilere göre Türkiye'de kadınların en az üçte biri fiziksel ve/veya cinsel şiddete maruz kalıyor ve kadınların sadece yüzde 11 bunu resmi kurumlara bildiriyor. Her gün gelen kadın cinayeti haberleri de kurumların daha fazla sorumluluk alması gerektiği gerçeğini ortaya çıkarıyor. 

Kadıköy'de bulunan Rasimpaşa mahallesinin muhtarı Sultan Aksu Kütük de kadına yönelik şiddeti önlemek adına örnek bir adım attı. Kütük, USA Team Fitness Fight Club ve Alpha Krav Maga ile anlaşarak "Kadın Defans Atölyesi"ni kurdu. Bu atölyede kadınlara ücretsiz krav maga ve kick boks eğitimi verilecek. 

USA Team'lerin kurucusu Umut Süleyman Altınpa, Kadın Defans Atölyesi'nin önemli bir girişim olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Maalesef her gün kadına yönelik şiddet haberleri okuyoruz. Bunun bir toplumsal sorun olduğu bilinciyle bir adım atmak istedik. Keşke kadına yönelik şiddet olmasıydı da bizde böyle bir adım atmasaydık. Bu atölye kadına yönelik şiddetin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Umuyoruz ki Türkiye'de bu tür eğitimlere gerek kalmadan kadınların yaşamını sürdürebildiği bir ortam olur."

Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu Kütük ise kadınların mücadelesini desteklediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Hem bir kadın hem de kadın muhtar olarak bu ülkenin kadınlarına karşı sorumluluğumuz var. Biz mahallede kadın antrenör bir arkadaşımızla defans atölyesi kurmayı amaçlamıştık. Bu kapsamda spor salonundan gelen teklifi değerlendirdik. Evde, sokakta, iş yerinde, okulda yani her yerde bizi tehdit eden her türlü tacize ve şiddete karşı kendimizi savunmayı öğrenmeliyiz."

Kütük, kadına yönelik şiddete karşı yeni girişimlerde bulunacaklarını belirterek "Kadına yönelik şiddeti önlemek için mahallemizde İstanbul Sözleşmesini ve 6284 kanunu anlatmak için seminerler atölyeler oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

İstanbul Kadıköy kadın