Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi: Can kayıpları var

İstanbul Gündem haberleri

İstanbul Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama nedeniyle çıkan yangın, yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir binada patlama meydana geldiği öğrenildi. Patlama nedeniyle çıkan yangın sonrası yükselen alevler yandaki iki binaya da sıçradı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 1 kişi yaralı olarak dışarı çıkarıldı.

Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Özbey Caddesi’nde bulunan 3 katlı binanın üçüncü katında doğal gaz sızıntısından kaynaklandığı iddia edilen patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binada yangın çıktı. Binada yaşayanlar hızla dışarı çıkarken ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı. Olayda yaralı veya can kaybı henüz belirlenemezken patlamanın şiddetiyle çevredeki binalarda ve park halinde bulunan bazı otomobillerde hasar oluştu. Büyük korku yaşayan mahalleli sokağa dökülürken polis olayla ilgili çalışma başlattı.

VALİ YERLİKAYA DUYURDU: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, patlamada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ali Yerlikaya resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğal gaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi: Can kayıpları var - Resim : 1

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: İLK TESPİTLERİMİZE GÖRE PATLAMA DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlamaya ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek." ifadelerini kullandı.

"İBB İTFAİYESİ 8 DAKİKADA ULAŞARAK YANGINA MÜDAHALE ETTİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, faciaya ilişkin "Kadıköy Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta çıkan yangına İBB İtfaiyesi 8 dakikada ulaşarak müdahale etti. Dumandan etkilenen 1 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. 56 personel ve 19 araçla yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteren ekipler, soğutma çalışmalarında 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İBB İtfaiye ekipleri, 19.05’te Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi Emir Sokak’ta için gelen yangın ihbarı üzerine hızlıca bölgeye intikal etti. 19.13’te olay yerine ulaşan ekipler, 3 katlı binanın 3.kat ve çatısı ile bitişiğinde bulunan 2 binaya sirayet eden yangını söndürmek için yoğun çaba gösterdi. Toplam 56 personel ve 19 araçla yapılan müdahalelerde 1 kişi dumandan etkilenmiş olarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Binadaki yangını kontrol altına alan İBB İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını sürdürüyor. İhbar üzerine yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Çökme riski bulunana binada arama çalışmalarına devam ediliyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangına ilişkin açıklamada bulundu. Valilik, yaşanan facianın kesin sebebinin, incelemeler tamamlandıktan sonra paylaşılacağını aktardı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bugün saat 19.05’te, Kadıköy İlçemiz Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak 34 numaralı
binada patlama ve sonrasında yangın meydana gelmiştir.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, 112 Acil Sağlık, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk
edilmiştir.

Olayda Özbekistan uyruklu (A.K) yaralanmış olup, 112 Acil Sağlık ekiplerince sevk
edildiği hastanede tedavi altına alınmıştır.
Binadaki yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmüş, soğutma ve arama
çalışmaları başlatılmıştır.

Yapılan arama çalışmalarında maalesef, yaralı (A.K)’nın 68 yaşındaki babası (M.K) ile
10 yaşındaki kızı (N.K) ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişi olmak üzere 3 kişinin
hayatını kaybettiği anlaşılmıştır.

Yaşanan elim olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve
başsağlığı, yaralımıza acil şifalar diliyoruz.

İtfaiye, Emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin patlama ve yangının kesin sebebine
ilişkin incelemeleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"HAVAİ FİŞEK" İDDİASI

Görgü tanığı Mustafa Ay, "Bitişikteki binada arkadaşlarımız ve akrabalarımız çalışıyordu. Olayı duyduğumuz anda koşarak buraya geldik. Arkadaşlarımızda çok şükür ölü ve yaralı yok. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğunu duyduk. Biz bir çocuğun içeride olduğunu duyduk ama inşallah doğru değildir. 1 aile yaşıyordu içeride. Kentsel dönüşüme girecek bir bina" diye konuştu.

Öte yandan, yangının 2'inci katta bulunan kaçak havai fişek imalathanesinden kaynaklandığı iddia edildi. Kadıköy'de bir binada patlama meydana geldi: Can kayıpları var - Resim : 2

 

Kaynak: DHA

İstanbul Kadıköy patlama son dakika