Kaçırılmış gibi not bırakıp ailesinden fidye istedi, paraları almaya geldiğinde yakayı ele verdi: "Borçlarımı ödeyecektim"

Tekirdağ Gündem haberleri
Kaçırılmış gibi not bırakıp ailesinden fidye istedi, paraları almaya geldiğinde yakayı ele verdi: "Borçlarımı ödeyecektim"

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kendini kaçırılmış gibi göstererek evine "300 bin lira getirip bırakmazsanız, oğlunuzu öldüreceğiz" yazılı bir not bırakan 24 yaşındaki şahıs, babasının getirdiği parayı almaya geldiği pazar yerinde bekleten polislere yakalandı.

Film senaryolarını aratmayan akılalmaz olay, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşandı.

İlçede yaşayan emekli N.A., oğlu E.A.’nın telefonuna ulaşamadığını belirterek  İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp  müracaatında bulundu. Başvurudan sonra eve gelen baba N.A., kapıyı açtığında,  ‘Ergene ilçesindeki Sağlık Mahallesi pazar yerine 300 bin lira getirip bırakmazsanız, oğlunuzu öldüreceğiz’ yazılı not buldu. Bunun üzerine N.A., tekrar polise giderek notu gösterdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri atında belirtilen adrese N.A., tarafından para bırakıldı. Bir süre sonra ise parayı oğlu E.A. almaya geldi ve orada bekleyen polis ekiplerince yakalanarak, gözaltına alındı.

"BORÇLARIMI ÖDEYECEKTİM"

Şoförlük yaptığı öğrenilen E.A.,  ifadesinde “Borçlarım vardı ödeyemiyordum evden kaçtım. Hazırladığım notu kapının altından ben attım. Parayı alınca borçlarımı ödeyecektim” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Suç uydurma’ suçundan adliyeye sevk edilen E.A., savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EDİRNE'DE 1 HAFTADA 308 KAÇAK GÖÇMEN, 6 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Edirne'de jandarmanın son 1 haftada düzenlediği operasyonlarda 308 kaçak göçmen ile 6 organizatör gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat, terörle mücadele, kaçakçılık, JASAT, asayiş ve komando timlerince düzenlenen hava destekli operasyonlarda şüpheli 5 araç, durduruldu. Araçlarda yasa dışı yollarla yurt dışına çıkış yapmak isteyen 308 kaçak göçmen ile 6 organizatör yakalandı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Organizatörlerin kaçakçılık için kullandığı 5 araca da el konularak, yediemin otoparkına çekildi. 

 

 

Kaynak: DHA