Kaçan kurbanlığı ararken kaybolmuştu! Tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in ölümüyle ilgili önemli gelişme

Ankara'da Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan kurbanın peşinden giden ve kaybolduktan üç gün sonra cenazesi bulunan, 19 yaşındaki tıp öğrencisi Onur Alp Eker'in Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Eker'in dedesi de açıklama yaptı.

Kırıkkale Üniversitesinde Tıp Fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker, bayram tatili için annesiyle Ankara’nın Pursaklar ilçesinde oturan dedesi Zühtü Erdoğan’ın yanına gitti. Onur ve dedesi, bayramın birinci günü öğle saatlerinde kurbanlık koyunu kesmek için ahırdan çıkardı.

Bu sırada kurbanlık koyun dağlık alana doğru kaçtı. Onur ve dedesi, koyunun peşinden gitti. Zühtü Erdoğan, geri dönerek kamyonetini alıp koyunun önüne geçmek için farklı bir yoldan gitti. Koyunun peşinden giden Onur Eker ise kayboldu. Erdoğan, yakınlarıyla yaptığı aramadan sonuç alamayınca polis ve jandarmaya haber verdi. Bayramın ilk ve ikinci gününde aramalardan sonuç çıkmadı. Dün akşam saatlerinde dere kenarında Onur Eker'in yüzüstü yerde cansız bedeni bulundu.

Olay yerinde yapılan ilk incelemede, Eker’in cep telefonunun ve cüzdanının cebinde, yürürken kullandığı sopanın ise hemen cenazesinin yanında olduğu belirlendi. Eker’in cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İLK BULGULAR ŞÜPHELİ BİR DURUM OLMADIĞI YÖNÜNDE

Onur Alp Eker'in cesedi, ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getirildi. Eker'in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi öğlen saatlerinde sona erdi. İlk bulgular şüpheli bir durum olmadığı yönünde. 

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Onur Eker'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınarak Karşıyaka Mezarlığı'ndaki Ahmet Efendi Camisi'ne getirildi. Buradaki cenazeye, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Eker'in ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaçan kurbanlığı ararken kaybolmuştu! Tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in ölümüyle ilgili önemli gelişme - Resim : 1

Cenaze namazı öncesi, ailesi ve arkadaşları tabutun başında dua etti. Baba Uğur Eker, cenazede taziyeleri kabul etti. Onur Eker'in cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

'BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞ OLABİLİR'

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Zühtü Erdoğan, acı haber geldikten sonra torununun cenazesinin yanına gittiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

"Cenaze bulunana kadar birilerinin bir şeyler yaptığını düşünüyordum, yani şüpheleniyordum. Ancak cenazeyi görünce, elbiselerinde herhangi bir ters durum olmadığını ve sağlam olduğunu gördüm. Vücudunda herhangi bir yara veya darp izi de göremedim. Ancak yüzüstü vaziyette olduğu ve baya orada bulunduğu için kafa bölümünde çürüme meydana gelmişti. Yorgunluktan orada kaldığını ve güneş altında kaldığı için beyin kanaması geçirmiş olabilir. Şu an için tam bir şey diyemeyiz, Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılıyor. Onlardan haber bekliyoruz." 

Kaynak: DHA

Ankara kurban bayramı