Kaçak elektrik cezasına tepki gösterip dehşet saçtılar

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçak elektrik kullandıkları için ceza yazılan ve baba-oğul oldukları öğrenilen iki kişi Dicle Elektrik hizmet binasını basarak ortalığa dehşet saçtı.

Daha önce kaçak elektrik kullandıkları için haklarında işlem yapılan Cemal Özel ve oğlu Murat Özel dün (12 Ağustos) sabah saat 10.25 sularında Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Dicle Elektrik Nusaybin İşletme Şefliği hizmet binasına gelerek ilçe yöneticisiyle görüşmek istediler. Ancak güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine bir süre bina önünde beklemeye başladılar. 

POMPALI TÜFEKLE ATEŞ AÇTI

İlçe yöneticisinin binaya geldiğini gören iki saldırgandan Murat Özel, arabada sakladığı pompalı tüfeği alarak ateş açtı. Güvenlik görevlilerinin anında müdahalesi sayesinde saldırıda yaralanan olmazken, saldırganlar polisin kısa süren takibiyle yakalandı.

Gözaltına alınarak karakola götürülen iki saldırganın baba ve oğul oldukları öğrenilirken daha önce oturdukları evde kaçak elektrik kullandıklarının tespit edildiği, bu nedenle haklarında işlem yapılarak ceza kesildiği ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren Murat Özel tutuklanırken saldırı sırasında yanında bulunan babası Cemal Özel serbest bırakıldı.

Bölgenin elektrik dağıtım hizmetini yerine getiren Dicle Elektrik’ten edinilen bilgiye göre, bölge genelinde kaçak kullanım özellikle yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar nedeniyle artış gösteriyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

kaçak elektrik Mardin Nusaybin