Kabine Toplantısı bekleniyor! Bakan açıklamıştı! KYK borçları için detaylar netleşiyor

Gündem haberleri son dakika KYK borcu
Kabine Toplantısı bekleniyor! Bakan açıklamıştı! KYK borçları için detaylar netleşiyor

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kredi Yurtlar Kurumu kredi borcu geri ödemeleri konusunun ilk kabine toplantısında ele alınacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylı açıklama yapacağını söyledi. Borçlara ilişkin için detaylar netleşiyor

Belirlenen ücretin faiz olmadığını belirten Kasapoğlu, "Ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda hiçbir zaman mağdur etmedik. O yüzden bu anlamdaki yurt içi üretici fiyat endeksiyle ilgili konudan kaynaklı durumlara Bakanlık olarak detaylıca çalıştık. Gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları atacağız. Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır" ifadesini kullandı.

GENÇLER RAHAT OLSUN

İlk kabine toplantısı sonrası Erdoğan'ın konuyu etraflıca gençlerle ve kamuoyuyla paylaşacağını söyleyen Kasapoğlu, "Nasıl asgari ücrette, emeklilerde, memurlarda, pandemi sürecinde sosyal politikalarla süreçleri yönettiysek aynı şekilde kredilerle ilgili de en mükemmel şekliyle gençlerimizin yanında oluruz.
Konuyu istismar etmelerine, siyaset malzemesi olma noktasında fırsat üretme çalışmalarına da en güzel şekilde karşı koyar, meydan vermeyiz. Gençlerin içi rahat olsun" değerlendirmesinde bulundu.

YURTLAR GENÇLERİ BEKLİYOR

 Erdoğan'ın, yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençlerin 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz şekilde konaklayabileceklerinin müjdesini verdiğini hatırlatan Kasapoğlu, "Gençliğimizin seyahat etmesini istiyoruz.

Gençlerimiz nereyi gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz olarak yurtlarımızda konaklama imkanı sağlayacaklar. Gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacaklar" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Mehmet Kasapoğlu KYK borçları