AK Parti kulisleri bunları konuşuyor: "Çifte heyecan... Erdoğan dışında kimse bilmiyor"

AK Parti kulisleri bunları konuşuyor: "Çifte heyecan... Erdoğan dışında kimse bilmiyor"

AK Parti kulisleri, Meclis Başkanlığı seçimi ve kabine değişikliği gündemiyle hareketlendi. Olası bir kabine revizyonunda Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artırılacağı öne sürülüyor.

Kabine değişikliği söylentileri, Ankara'da siyasi parti kulislerine de yansıdı. AK Parti cephesinde kabine değişikliği gündemiyle birlikte Meclis Başkanlığı seçimi heyecanının da yaşandığı ifade ediliyor. 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü "Kabine değişikliği heyecanı" başlıklı yazısında, Meclis kulislerinde konuşulanları köşesine taşıdı.

AK Parti'de Meclis Başkanlığı seçimi ve kabine değişikliği üzerine çifte heyecan yaşandığını dile getiren Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç gün Ankara dışında olması, Bakanlar Kurulu'nun değişeceği yönündeki beklentileri artırmış. Erdoğan'ın Meclis Başkanlığı ve kabine değişikliğini eşzamanlı olarak yapacağını tahmin ediyorlar" ifadelerini kullandı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİNDE "YARDIMCILAR ARTABİLİR, REVİZYON SINIRLI OLUR" İDDİASI

Selvi, olası kabine değişikliğinde, Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının arttırılacağı ve değişimin sınırlı tutulacağı dışında bir bilgi olmadığını yazdı.

"ERDOĞAN DIŞINDA KİMSE BİLMİYOR"

Selvi, "İsim isim hangi bakanların değişeceğini Erdoğan dışında kimse bilmiyor. Ha bu arada, Erdoğan Ankara'ya döner, Meclis Başkanlığı seçimi yapılır ama kabineye dokunmazsa hayal kırıklığına uğrayan az olmaz. Ama sürpriz olmamalı." ifadelerini kullandı.

Ak Parti kabine değişikliği Recep Tayyip Erdoğan