Jet skiye çarpmamak için deniz üstünde duran yangın söndürme uçağı kameraya yansıdı

Muğla'nın Milas ilçesinde yangın söndürme uçakları, denizden su aldıkları sırada, jet ski'si ile eğlenen bir kişi uçağın önüne fırladı. Uçak, kazaya sebebiyet vermemek için yavaşlarken, kalkışında da bir süre problem yaşadı. O anlar ise kameralara anbean yansıdı.

Muğla'nın ilçelerinde devam eden orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangını kontrol altına almak için orman personelinin yanı sıra asker, polis, itfaiye ve kurtarma ekipleri ile gönüllü vatandaşlar omuz omuza mücadele veriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Deviz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına denizden destek oluyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, Azerbaycan'dan 1 helikopter ile 105 itfaiye personeli, İspanya ile Rusya'dan 2'şer yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı, 2 helikopter destek veriyor.

JET-SKİYE ÇARPMAMAK İÇİN DURDU

Bodrum açıklarında su almak için deniz üstüne alçalan İspanya'ya ait bir yangın söndürme uçağının önüne çıkan jet skiye çarpmamak için deniz üstünde durması bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görüntülerde, su almak için alçalan uçağın deniz üstünde durduğu, başka uçağın da yanında suyu alarak hızla havalandığı görülüyor.

15 DAKİKA BOYUNCA KALKAMADI 

15 dakika boyunca kalkış gerçekleştiremeyen uçağın, bir jet-ski eğlencesi nedeniyle vakit kaybettiği görüntüler, izleyenlere pes dedirtti.

Kaynak: AA

muğla Milas Jetski Bodrum