İzmir'in Gaziemir ilçesinde 2013 yılında iki kişinin ölümüne neden olan yangının kundaklama olduğu öğrenildi

İzmir Gündem haberleri

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 2013 yılında bir evde çıkan ve anne ile oğlunun ölümüne neden olan yangının kundaklama olduğu tespit edildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 2013 yılında bir evde çıkan ve anne ile oğlunun ölümüne neden olan yangının kundaklama olduğu ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Mahallesi'ndeki Ulaştırma Caddesi'ndeki müstakil evde 16 Ekim 2013'te çıkan anne F.B. ile oğlu İ.B'nin öldüğü yangının, kundaklama sonucu çıktığı iddiası üzerine, dosya yeniden ele alındı.

Yürütülen soruşturma kapsamında İzmir ve Kars'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında H.G. (50), S.G. (76), M.G. (50), H.G. (41), H.Ç. (45), N.K. (46), M.Y.K. (23) İ.Ç. (45), E.D. (41), A.D. (59) ve A.D (56) gözaltına alındı.

Şüphelilerden H.G. (50), polise verdiği ifadede yangını kendisinin çıkardığını söyledi.

H.G, ifadesinde, öldürme kastı taşımadığını, hayatını kaybeden F.B. ile gönül ilişkisi bulunduğunu, ailesinin bu durumu öğrenmesi üzerine evi yakarak F.B'nin mahalleden taşınmasını sağlamayı amaçladığını öne sürdü.

Emniyetteki işlemin ardından 21 Nisan'da adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.G, E.D. ile A.D. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı. Şüphelilerden 56 yaşındaki A.D'nin serbest bırakılma kararına adli kontrol şartı konuldu.

NE OLMUŞTU?

Dokuz Eylül Mahallesi'ndeki Ulaştırma Caddesi'nde 16 Ekim 2013'te müstakil evde yangın çıkmıştı.

Yangında, 34 yaşındaki F.B. ile 12 yaşındaki oğlu İ.B. hayatını kaybetmişti.

Yangının sobadan kaynaklı çıktığı öne sürülmüştü.

 

Kaynak: AA

İzmir İzmir haberleri son dakika İzmir haberleri