İzmir'in en çok göç alan ilçesi : Özellikle emekliler akın akın göç ediyor

İzmir'in en çok göç alan ilçesi : Özellikle emekliler akın akın göç ediyor

Durumu iyi olan emeklilerin göç ettiği ilçe belli oldu. Seferihisar'a göç akını sürüyor...

Gazeteci Sadık Şimşek'in aktardığı bilgilere göre; İzmir'in en çok göç alan ilçesi olan Seferihisar, son yıllarda özellikle emeklilerin akın akın göç ettiği bir yer haline gelmiştir. Hem doğal güzellikleri hem de sakin yaşam tarzı ile dikkat çeken bu ilçe, emekliler için ideal bir yaşam alanı olma özelliği taşımaktadır.

Seferihisar'ın göç almasının en büyük sebeplerinden biri, İzmir'in merkezine olan yakınlığıdır. Aynı zamanda sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuyla da dikkat çeken ilçe, emeklilerin ilgisini çekmektedir. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve ilçenin altyapı çalışmaları da göçü etkileyen faktörler arasında yer almaktadır.

İzmir'in en çok göç alan ilçesi : Özellikle emekliler akın akın göç ediyor - Resim : 1

Emekliler için huzurlu bir yaşam sunan Seferihisar, aynı zamanda tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle de öne çıkmaktadır. Bu durum, emeklilerin ekonomik anlamda rahat bir yaşam sürmelerine olanak tanımaktadır.

Seferihisar Hakkında Kısa Bilgi; 

Seferihisar, Türkiye'nin İzmir ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde Urla, kuzeydoğusunda Güzelbahçe ve Karabağlar, doğusunda Menderes ilçeleri, güneyinde ve batısında Ege Denizi bulunmaktadır. Seferihisar, 1884 yılında ilçe olmuştur.

Seferihisar'da gezilecek birbirinden güzel yerler arasında; Sığacık Köyü, Pazarı ve Kalesi, Teos Antik Kenti, Papaz Boğazı Koyu, Turkuaz Koyu, Azmak Koyu, Taş Ada Koyu gibi Sığacık koyları, Teos Marina, Seferihisar Kültür Merkezi ve Anı Evi yer almaktadır.