İzmir'deki kömür ocağındaki göçükle ilgili şirketten açıklama!

İzmir Gündem haberleri

İzmir'de kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından, maden işletmecisi Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından açıklama yapıldı.

İzmir'de kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından, maden işletmecisi Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından yapılan açıklamada "İzmir’in Kınık İlçesi sınırlarında, Soma Havzasında bulunan Yeraltı Linyit Madenimizde 18/12/2021 tarihinde saat 20.40’da ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde, çoğu ayakta tedavi edilen arkadaşlarımız dahil toplam 45 kişi etkilenmiştir. 3 ayrı hastaneye sevk edilmiş arkadaşlarımızın çoğunluğu taburcu edilmiştir, 10 arkadaşımızın tedavisi devam etmektedir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Vardiyada yer altında görevli tüm çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır. Yaralılara acil şifalar, tüm çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileriz. Arkadaşlarımızın sağlık durumuyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğimizi, kamuoyuna arz ederiz" denildi.

İzmir'deki kömür ocağındaki göçükle ilgili şirketten açıklama! - Resim : 1


Kınık Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Madenci Deniz Yıldız, "Hiç anlayamadım, bir anda pat diye geldi. neye uğradığımızı şaşırdık. Kendi kendimize çıktık" dedi.

İzmir'deki kömür ocağındaki göçükle ilgili şirketten açıklama! - Resim : 2

 

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT: HASTALARIMIZIN SAĞLIK DURUMLARI GAYET İYİ

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Hastalarımızın sağlık durumları gayet iyi. 2 hastamızda yanıklar var. Diğer hastalarımız bugün taburcu edilecek. Büyük bir kaza, ucuz atlatılmış. Allah hepimizi, milletimizi korumuş. İnşallah bir daha böyle bir kaza yaşamayız. Hastalarımız iyi bakılıyor, koşulları da iyi. Doktorlarımıza da teşekkür ediyor, bir daha böyle kaza yaşanmamasını diliyorum" dedi.

İzmir'deki kömür ocağındaki göçükle ilgili şirketten açıklama! - Resim : 4

 

KINIK BELEDİYE BAŞKANI DR. SADIK DOĞRUER: CAN KAYBIMIZ YOK

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, "Madenimizde meydana gelen iş kazasında yerinde müdahale ile şu an Kınık Devlet Hastanesi’ndeyiz. Kınık, Soma ve Bergama Devlet hastanelerimizde yaralılara ilk ve acil müdahale yapıldı. Can kaybımız yok. 2 veya 3 hastamız dışında tamamı hafif ve orta derecede yanıklar. Tamamı kontrol altında. Kınık’ta 12 yaralımız var, Bergama’da 5 hasta vardı, 4 daha sevk edildi toplamda 9 hastamız var. 21 hasta ise Soma Devlet Hastanesi’nde var. Kısmı yaralılar var, panik ataklar, daha sonra eklenenler ile madenci yakınlarıyla birlikte sayı net değil, ama net olan bir şey var can kaybımız yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

İzmir Gündem haberleri