İzmir'deki fahri İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı: 1 Türk vatandaşı kadın ağır yaralandı

İzmir İsveç Gündem haberleri son dakika

İzmir bulunan fahri İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Faciada 1 Türk vatandaşı kadın ağır yaralandı.

Son dakika haberine göre İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı gerçekleştirildi. Faciada 1 Türk vatandaşı kadın ağır yaralandı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki bina önünde zihinsel engelli Z.Ö'nün silahlı saldırısı sonucu Emine T. yaralandı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan kadın, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şüpheli Z.Ö. suç aleti tabanca ile gözaltına alındı.

Kadının Alsancak'ta bulunan İsveç Fahri Konsolosluğunda sekreter olarak çalıştığı belirtildi.

Polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı kınadı ve adli soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İzmir'de bulunan İsveç Konsolosluğu binasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda yaralanan vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum. Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Diğer

İzmir İsveç Konsolosluğu son dakika