İnşaatın temel kazısı sırasında yan bina kaydı: 5 bina boşaltıldı

İzmir

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir inşaatın temel kazısı esnasında, bitişikteki binada yaklaşık 20 cm'lik kayma meydana geldi. Yetkililer çevredeki 5 binadaki 55 daireyi tedbir amaçlı boşalttı. Kaymanın meydana geldiği bina ile karşısındaki apartman arasına metal destek yerleştirildi.

Korkutan olay, Tersane Mahallesi 1661 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, çalışmaları devam eden bir apartmanın inşaatı esnasında bitişiğindeki binada kayma oluştu.

20 SANTİM KAYMA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Bina sakinlerinin ihbarı üzerine adrese polis, AFAD, itfaiye ve ilçe belediyeden yetkililer sevk edildi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, yetkililerce yapılan incelemeler sonucunda inşaatın bitişiğindeki bir binada yaklaşık 20 santim kayma olduğu tespit edildi.

5 BİNA BOŞALTILDI 

Bunun üzerine inşaatın çevresinde bulunan 5 binadaki 55 dairenin tedbir amaçlı boşaltılması kararlaştırıldı. Evlerinden tahliye edilen bazı vatandaşlar yakınlarının yanına giderken, bazıları ise inşaat firması yetkililerince otellere yerleştirildi.

İKİ BİNA ARASINA METAL DESTEK YERLEŞTİRİLDİ 

Öte yandan, kaymanın meydana geldiği bina ile karşısındaki apartman arasına herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla metal destek yerleştirildi.

Kaynak: İHA

İzmir Karşıyaka Temel kazısı