İzmir'de 90 dakika uygulamasına geri dönülüyor

Cemil Tugay İzmir
İzmir'de 90 dakika uygulamasına geri dönülüyor

İzmir'de daha önce uygulanıp kaldırılan toplu ulaşımda ilk binişten sonra 90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması geri geliyor.

İzmir'de '90 dakika' uygulaması geri geliyor. Daha önce de uygulanan ve yürürlükten kaldırılan uygulama ile İzmirliler toplu taşıma araçlarında ilk binişten sonra 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma yapabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim vaatleri arasında yer aldığı belirtilen ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen aktarma sisteminin teknik hazırlık sürecinin tamamlanmasının ardından uygulamaya alınacağı bildirildi. 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY'DAN AÇIKLAMA

Teklifin UKOME'de kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Tugay, kararın oy birliği ile çıkmasında, Bakanlık ve diğer kurumlarla kurduğu iletişime katkı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya da teşekkür ederek, "Kıymetli hemşehrilerim, toplu taşımda 90 dakika ücretsiz aktarma UKOME Genel Kurulu’nda bu kez kabul edildi. Seçimden önce verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. UKOME’de kararın oy birliği ile çıkmasında, Bakanlık ve diğer kurumlarla kurduğu iletişimle katkı veren AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya çok teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerimizin kent yaşamlarını kolaylaştırma yolunda tüm kurumlarla yapıcı iş birliği çabalarımız devam edecektir." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yıl önce kaldırmasına yüksek sesle itiraz ettiğimiz ’90 Dakika Ücretsiz Aktarma’ uygulaması, nihayet çözüme kavuştu. Artık İzmirli vatandaşlarımız, ulaşım haklarından daha ucuz faydalanacak. İzmirli kent içi ulaşımını sağlarken daha az ödeyecek. Bu süreçte; Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ın bilgileri ve katkıları dahilinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığım görüşmelerin çözüm noktasında büyük rol oynadığını ifade etmek isterim. Sayın Bakanımız, İzmir’in ulaşım sorunlarına duyarlılık göstererek gerekli adımları atmış ve çözüm üretmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME gündemine getirdiği ’90 Dakika’ uygulamasındaki altlık verilerdeki eksiklikler ele alınmış ve ortak bir noktaya getirilerek sorunlar çözümlenmiştir" ifadelerini kullandı. 

Teklif, 14 Haziran 2024'teki UKOME toplantısında ikinci kez sunulmuş ancak reddedilmişti.