İzmir ve Çanakkale'de orman yangını!

İzmir'in Balçova ilçesi teleferik civarındaki yangının söndürülmesi için havadan ve karadan çalışma başlatıldı. Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çıkan orman yangını ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İzmir'in Balçova ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Balçova'da teleferik civarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

 

 

İzmir ve Çanakkale'de orman yangını! - Resim : 1

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 helikopter ve 5 arazöz sevk edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yangın bölgesine yönlendirildi.

 

İzmir ve Çanakkale'de orman yangını! - Resim : 2

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesinde idari ve yönetim helikopterinden söndürme çalışmalarını bizzat koordine ediyor. Pakdemirli yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangına saat 16:18 ’de ilk müdahale yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangına, komşu Bölge Müdürlüklerinden hava ve yer ekibi takviyesi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

KISMEN KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Balçova ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kısmen kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla alevlere havadan müdahale sona ererken, karadan çalışma ise devam ediyor. Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın alanında helikopterle incelemelerde bulundu. Havadan müdahalenin sona ermesi sonrasında alevlerin yeniden etkili hale gelmemesi için ekipler önlem aldı.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

 

İzmir ve Çanakkale'de orman yangını! - Resim : 3

ÇANAKKALE'DE DE YANGIN

 Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kızıldam ile Haydaroba köyleri arasında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgede havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ederken, orman yangın müdahale ekipleri ağır iş makineleri ile yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kızıldam ile Haydaroba köyleri arasında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kabala köyü Bulamaç mevkii yönünde ilerleyen yangının önünü kesmek için ekipler yoğun bir çaba harcıyor. Yoğun meşe ormanı ve zorlu arazi şartları arazözlerin ilerlemesini engelleyince devreye ağır iş makineleri sokuldu. Ekipler bir yandan yol açarken yoğun duman ve zorlu arazi şartlarında alevler ile mücadeleyi sürdürüyor. Bölgede 5 dozer ve 17 arazöz yangının gidişatını durdurmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

 

İzmir yangın