İzmir Selçuk’ta özel bir uçak araziye düştü: İki kişi hafif yaralı kurtuldu

İzmir

İzmir’in Selçuk ilçesinde, özel bir şirkete ait uçak araziye düştü. Uçaktaki iki kişinin hafif yaralı kurtulduğu öğrenildi.

Selçuk Efes Havalimanı'ndan havalanan özel bir şirkete ait uçak, bugün saat 10.00 sıralarında güç kaybetti.

Rüzgarlı havada yalpalamaya başlayan uçak, Pamucak mevkiindeki eski çöp depolama alının bulunduğu bölgeye iniş yapmaya çalışırken yere çakıldı.

Kaza sonrası bölgeye ekipler sevk edildi. Düşen uçağın pilotu Emre Özel ve yanındaki arkadaşı Mete Ergin şans eseri hafif sıyrıklarla kurtuldu.

MOTORU ARIZALANMIŞ

Kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı. Bir şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, pilot Emre Özel ile yanındaki arkadaşı Mete Ergin'in içinde bulunduğu uçağın motorunun arızalandığı belirtildi.

Bunun üzerine pilot Özel'in yeniden Selçuk Efes Havalimanı'na yöneldiği sırada uçağın irtifa kaybedip, sol kanadının bir ağaca takıldığı, ardından da başka bir ağaca takılarak durduğu aktarıldı.

Pilot Özel ve yanındaki arkadaşı Ergin'in yapılan test sonucunda alkollü olmadıkları da belirtildi. Uçaktan sağ kurtulan Özel ve Ergin, tedbir amacıyla götürüldükleri Selçuk Devlet Hastanesi'ndeki kontrollerinin ardından taburcu edildi.

 

Kaynak: DHA

İzmir selçuk İzmir haberleri Selçuk haberleri