İzmir Müftüsü'nden camilerden korsan yayınlarla ilgili açıklama: İzmir bunu hak etmiyor

İzmir'deki camilerin hoparlörlerinden yapılan korsan yayınlarla ilgili Haber Global'de açıklamalarda bulunan İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Bir grubun bu çirkin saldırısını İzmir'e mal etmek İzmir'e haksızlık olur" dedi.

İzmir'de cami hoparlörlerinden önce 'Çav Bella' ardından ise Selda Bağcan'ın bir şarkısının korsan yayınlarla çalınmasıyla ilgili olarak İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Haber Global'de Saynur Tezel'in 'Günün Nabzı' programında değerlendirmelerde bulundu.

İlk saldırının ardından bölgede tedbirlerin alındığını söyleyen İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "İkinci hadise başka bir ilçemizin başka bir frekansı üzerinden yapıldı. Profesyonelce demekten kastım bu. Bir öngörüde bulunamıyorum. Şaşkın vaziyetteyiz. İkinci saldırının birincisinde aldığımız tedbirin üzerine, çünkü birincide cihazlar tamamen devre dışı bırakıldı. İkinci saldırının farklı bir ilçede olması ve frekansa ayrı bir şekilde girilmesi oldukça düşündürücü" dedi. 

Balkan şöyle devam etti:

"Yer İzmir. Planda çalınan marşta anladığım bir şey değil ama o da İzmir'le özdeşleştirilmeye çalışılan yani özetle İzmir üzerinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. İzmir bunu hak etmiyor. Bir grubun bu çirkin saldırısını İzmir'e mal etmek İzmir'e haksızlık olur." 

"ÜÇÜNCÜ SALDIRI İHTİMAL DAHİLİNDE OLDUĞUNDAN SİSTEM ASKIYA ALINDI"

Üçüncü bir saldırının da ihtimal dahilinde olmasından dolayı, merkezi ezan sistemini askıya aldıklarını belirten Balkan, "Konu aydınlatıldıktan sonra tekrar karar verip yeniden daha güvenli şekilde dönebiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İzmir cami