İzmir Menderes ve Çeşme'de orman yangını

İHA
İzmir Orman Yangını

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.

İzmir Menderes'teki yangın, saat 13.00 sıralarında sıralarında ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı.

Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor.

İzmir’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 adet Couger tipi helikopter ile 2 adet CH-47 tipi helikopter de görevlendirildi. Ekipler yangını kontrol altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Menderes ve Çeşme'de orman yangını - Resim : 1

BAZI EVLER BOŞALTILDI

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını nedeniyle, Çamönü Mahallesi tahliye ediliyor. Jandarma, bölgede anonslar yaparak vatandaşların evlerini boşaltmalarını istedi.

BİR EV YANDI

Menderes ilçesi kırsal Çamönü ile Şaşal mahallelerinin üst kısmındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevler bir eve de sıçradı. Çamönü Mahallesi'nde yanan ev söndürüldü, evde hasar oluştu. Köylülerin de destek verdiği yangını söndürme çalışmaları sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin çatısına su tutmayı sürdürüyor. Orman yetkilileri ise söndürme çalışmalarının iyiye gittiğini belirtti.

İzmir Menderes ve Çeşme'de orman yangını - Resim : 2

ÇEŞME'DE DE YANGIN ÇIKTI

İzmir Menderes'teki yangının ardından bir yangın da Çeşme'de başladı, otoban trafiğe kapatıldı.

İzmir Menderes ve Çeşme'de orman yangını - Resim : 3

İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan, havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangının ardından bir yangın da Çeşme’de çıktı. Ekipler, o yangına da havadan ve karadan müdahalesini sürdürüyor. Öte yandan, bir başka yangında da Çeşme-İzmir otobanı trafiğe kapatıldı.
Menderes ilçesinde çıkan, 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracının yer aldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bir yangın haberi de Çeşme’den geldi. Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına; 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

OTOBAN TRAFİĞE KAPANDI

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu yangına da ekiplerin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

İzmir'in ardından Bursa, Balıkesir, Kahramanmaraş ve Karaman'da da orman yangınları çıktı. Yangından müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.