Hipodromda temizlik görevlisine tokat atan saldırgan serbest bırakıldı

İzmir

İzmir'in Buca ilçesindeki hipodromda kendisini uyaran temizlik görevlisine tokat atıp hakaretler savurarak saldırıda bulunan Melih D. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında, Şirinyer Hipodromu'nda meydana geldi.

Temizlik görevlisi, evli ve 2 çocuk babası İrfan Güneç, mesai arkadaşlarıyla, at yarışlarının ardından hipodromda temizliğe başladı. Bu sırada, temizlik yapıldığı için başka yönden gitmesi konusunda uyarılan Melih D., temizlik işçilerinden Güneç'in yanına gelip tokat attı.

O anlar, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Güneç, avukatı ve çalıştığı temizlik firmasının yetkilisi ile Buca Şirinyer Polis Merkezi Amirliği'ne gidip şikayetçi oldu. Güneç, "Temizlik yapıyorduk. Başka bir alana geçmesini istedik. Bunun üzerine cep telefonuyla bizi görüntülemeye başladı. Uyardık. Sonra koşarak yanıma gelip tokat attı. Konu yargıya taşındı. Şikayetçiyim" diye konuştu.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

İHA'nın haberine göre; Şikayetin ardından gözaltına alınan Melih D., emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

TJK'DAN AÇIKLAMA: "HİPODROMA GİRİŞİNE İZİN VERİLMEYECEK"

TJK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İzmir Şirinyer Hipodromunda 08.01.2023 tarihinde Kulübümüzün temizlik hizmeti aldığı taşeron firmanın personeline tokat atan yarışsevere karşı ilgili personel tarafından Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Söz konusu yarışseverin hipodromlara giriş yasağı ve gerekli idari cezaların verilmesi için Kulübümüzce ilgili mercilere gerekli başvuru yapılmıştır. Sonuçlanana kadar Kulübümüz tarafından girişine tedbiren izin verilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: DHA

İzmir Hipodrom at yarışı