İzmir'deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan ve genişleyen orman yangını nedeniyle tahliye edilen sitelerden biri zarar gördü. Gece büyüyen yangın sabahın ilk ışıklarına kadar devam ederken, sabah havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı.

İzmir'in Menderes ilçesinde dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangın, yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda rüzgarla birlikte etkisini artırdı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Çevredeki vatandaşların da destek verdiği söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 7 helikopter ve 2 uçakla başlandı.

Havanın kararmasıyla havadan müdahalenin durduğu yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle Ahmetbeyli Mahallesi'nin güneyine doğru ilerlediği gözlenen yangın, yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başladı.

Ekiplerin müdahale ettiği yangın, sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne kadar ilerledi. Menderes Kaymakamlığı, bölgede bulunan Koru Sitesi'nin tahliyesine karar verdi.

İzmir'deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı - Resim : 1

79 hanelik Koru Sitesi tedbir amaçlı boşaltıldı. Sahil kenarında bulunan Özdere İzmir Caddesi'ne yakın Koru Sitesi'ne alevler gece saatlerinde ulaştı.

Alevlerin bölgedeki Ahmetbeyli Mahallesi'ne yaklaşması sebebiyle burada bulunan Gözlem sitesindeki evler de tahliye edildi.

İzmir'deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı - Resim : 2

Öte yandan Ahmetbeyli-Özdere karayolu da yangına müdahale eden araçların rahat geçişinin sağlanması için sivil araçların ulaşımına kapatıldı. Yangının çıktığı Çile Mahallesi sakinleri de bahçelerine yaklaşan alevleri söndürmek için hortumlar ve kovalarla müdahalede bulundu.

HAVADAN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Günün aydınlanmasıyla beraber yangının boyutu ortaya çıkarken, alevlerin çok geniş bir alanda etkili olduğu görüldü. Sabahın ilk saatlerine kadar süren yangının etkili olduğu bölgelerde, günün aydınlanmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı.

İzmir'deki yangında havadan söndürme çalışmaları yeniden başladı - Resim : 3

Çok sayıda yangın söndürme helikopterinin görev aldığı çalışmalar sürerken, yangının meydana geldiği bölgede ekiplerin başarılı çalışması sonucu alevler azaldı.

Menderes