Bakan Pakdemirli'nin enkaz altında konuştuğu Buse 9,5 saat sonra kurtarıldı

Bakan Pakdemirli'nin enkaz altında konuştuğu Buse 9,5 saat sonra kurtarıldı

Sağlık ekipleri enkaz altında kalan 1 çocuk ve 2 yetişkin ile telefonla iletişim kurdu. Bakan Pakdemirli, telefonda konuşup sakinleştirdiği Buse'den güzel haber geldi. Ekipler, Buse'yi enkazın altından çıkarıldı.

İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında kalan 1 çocuk ve 2 yetişkin ile telefon ile iletişim kuruldu. Arama kurtarma çalışmalarına katılan bir kadın, enkaz altındaki bir kişiyle telefonla görüştü, sakin olmasını söyledi. 

Daha sonra enkaz alanındaki Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, telefonu alarak, enkaz altında kalan Buse ile konuşup sakinleştirdi.

Buse ile ilgili güzel haberi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül verdi. Gül, yaptığı açıklamada, "Şu anda Buse kızımız çıkartılıyor. İnşallah tüm vatandaşlarımız çıkarılır" dedi.

Bayraklı ilçesi 258 Sokak'taki binanın enkazından 28 yaşındaki Malik Tahirler isimli genç, yaralı olarak kurtarıldı.

Enkaz altındaki Buse ile konuşan Bakan Pakdemirli; "Önündeki bloklardan birini alacağız. Biraz sakin ol, inşallah sana ulaşmak istiyoruz. Herhangi bir gürültü duyuyor musun Buse? Ayaklarının ucunun hizasında gürültü duyuyor musun?" dedi.  
 
Bakan Pakdemirli, Buse'ye, kendisine ulaşmak için arama kurtarma köpeklerinin kullanılacağını ve sakin olması gerektiğini, yerinin büyük ölçüde belirlendiğini söyledi. 

Enkaz altındaki Buse, "Köpekleri salın ben de kedi sesi çıkarayım" derken Bakan Pakdemirli, "Aferin Buse, moralini böyle yüksek tutmak istiyorum. Biraz sabret...." dedi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Pakdemirli, "Depremzedeyle konuşuyorum lütfen. Onun enerjisini boşa harcamamamız gerekiyor." diye yanıt verdi.

PAKDEMİRLİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

Pakdemirli, Buse Hasyılmaz ile telefonda görüştüğünü hatırlattı. Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Son 10 dakikadır Buse'ye ulaşamıyoruz. Uyumuş olabilir, başka bir şey olabilir ama şu saate kadar Buse ile sürekli hem ailesini konuşturduk hem biz konuştuk. Buse yalnız değil içeride. Anne ve babası yanında. Yanında dişçide olan iki kişi daha var. Onların da sağ salim olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Ayrıca İnci var, Buse'ye yakın bir yerde. Şu an ana merkezde iki odakta binanın bu tarafından bir çalışma yürütülüyor. Ayrıca binanın her tarafında ciddi çalışma yürütülüyor. İnşallah yaralılara sağ salim ulaşma amacımızla sonuna kadar çalışmaları yerinde takip ediyoruz."

Bakan Pakdemirli, Buse'nin, telefonunun şarjının bir süre önce bitmesi nedeniyle annesinin telefonundan bağlantı kurmaya başladığını anlattı.

Ekiplerin yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Pakdemirli, "Dehliz de açıldı. Hızlı bir şekilde engelleri geçerek Buse'ye ulaşacaklar. Çok dikkat edilerek yapılması gereken bir çalışma var burada. Bina göçmüş durumda. Her an her şey olabilir. Bu anlamda destekler koyarak, kolonları, kirişleri keserek ilerliyor arkadaşlar." diye konuştu.

Pakdemirli, çalışmalardaki son durumla ilgili soru üzerine, yaşanan depremin büyük bir afet olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"İzmir'de uzun süredir olmamış derecede bir deprem. Bazı binalar ciddi şekilde hasarlı. Özellikle hasarlı binaların hangileri olduğuna baktığınız zaman, altında dükkanı olan binaların hasarlı olduğunu görüyoruz. İnşallah bundan maksimum derecede canlı vatandaşımızı çıkarmak, minimum kayıpla bu işi atlatmak, ekipler çalışıyor, tüm öncelik bu.

Elbette bugün itibarıyla vatandaşlarımız evlerine girmekten imtina ediyorlar. Belli konforları azalmış durumda. Onlara da sabırları için teşekkür ediyorum. En büyük öncelik, bina ve göçük altında kalmış yaralılarımıza sağ salim ulaşmak."

BUSE 9,5 SAAT SONRA KURTARILDI

Bakan Pakdemirli'nin 283 sokaktaki enkaz altından konuştuğu Buse Hasyılmaz 9,5 saat sonra kurtarıldı. Buse,özel bir hastaneye sevk edildi.

BUSE'NİN BABASINDAN AÇIKLAMA

Buse Hasyılmaz'ın babası Mehmet Kemal Hasyılmaz, hastane bahçesinde açıklama yaptı. Kızının enkaz altında kaldığını arkadaşlarından duyduğunu belirten Hasdemir, "Ben Atatürk Mahallesi'nde oturuyorum. Deprem olduktan bir süre sonra arkadaşlarım haber verdi, kızımın Kızılay Mahallesi'ndeki enkazın altında olduğunu. Ali diye bir arkadaşım aradı beni ve 'Senin kızın da göçük altında' dedi. Ondan sonra oraya geçebilmek için araç aradım ve bir arkadaşım beni oraya bıraktı" dedi.

Depremde yıkılan binalarda kızı Buse'yi aradığını söyleyen baba Hasdemir, "Şaşırdım ilk duyduğumda. Bütün enkazları aradık bölgede ve en sonunda Buse'nin olduğu yere gittik. Bir an önce kavuşmak istedim kızıma. Kızımın dayısının numarasını bulduk ve onunla irtibata geçtik. Ben daha kendisini görmedim. 5 dakikalığına en yakını olduğum için göstereceklermiş. Kızım Bakan Pakdemirli ile konuşmuş. Onu da arkadaşlarım söyledi bana. Durumu şu anda iyi tahlil yapıyorlar." açıklamasında bulundu.

son dakika son dakika haber