İzmir'de ve Denizli'de depremler! Çöken binalar var

İzmir'de ve Denizli'de depremler! Çöken binalar var

Türkiye ardarda depremlerle sarsıldı. İlk önce İzmir'de 4.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından bu sefer de Denizli'de önce 4.2 ardından 6.0 büyüklüğünde depremler yaşandı

İzmir Kuşadası Körfezi'nde sabah saatlerinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından Denizli'de art arda iki deprem meydana geldi. 

Son deprem saat 14.25'te meydana geldi. Merkez üssü Bozkurt ilçesi olan depremin büyüklüğü 6.0 olarak kaydedildi. Şiddetli deprem niteliğindeki sarsıntı, 7.09 kilometre derinlikte gerçekleşti.

AFAD verilerine göre saat 14.19'de ise 4.2 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Bu depremin derinliği ise 17,79 kilometre olarak kaydedildi.

Sarsıntılar Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Muğla ve Isparta'da da hissedildi.

İlçede bazı binaların yıkıldığı, enkaz altında kalan vatandaşlar olduğu belirtiliyor. Büyük bir panik yaşanana ilçede enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

İzmir'de ve Denizli'de depremler! Çöken binalar var - Resim : 1

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN: CAN KAYBI YOK

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı açıklamada "Bizi üzecek bir can kaybı haberi yok. Şehir merkezinde depremi hissettik. Şehir merkezinde herhangi bir sorun yok. Çevre illerden de gelen haberlere göre oralardan da hissedilmiş ama bir olumsuzluk yok. Ekiplerimiz harekete geçti" ifadelerini kullandı.



BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI: MAKAM ODAMIN DUVARI ÇÖKTÜ

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise makam odasının bir duvarının yıkıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Uzun süren, 15- 20 saniye süren bir depremdi. Bir danışmanlık şirketiyle toplantı halindeydik. Makam odamın duvarı yıkıldı. Sabah artçılar geliyordu, hissediyorduk, sonra ana deprem oldu. Yan apartmanın duvarı üstümüze çöktü. İlçe emniyet binası ve belediyenin altında yıkıntılar, onun üzerine düştü. Herkes dışarıda panik halinde. En azından ölüm olayımız yok, okullar tatil olduğu için kötü bir olay yaşanmadı. Resmi dairelerde ve evlerde hasar var. Çatlaklar var. Tutluca köyü muhtarım aradı. Derin çatlaklar ve duvar göçükleri olduğunu söyledi, hemen bölgeye ekip gönderdim. Yaralılar var ama hayati tehlikesi olan yaralı yok."


İzmir'de ve Denizli'de depremler! Çöken binalar var - Resim : 2

'6 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI'

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk ise deprem bölgesinde 6 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Öztürk, "6 kişiden 5'i korktuğu ve paniğe kapıldığı için hastanede. Bir kişi de pencereden atlamış, hafif yaralanma söz konusu. Ölüm ya da ağır yaralanma söz konusu değil." diye konuştu.  Öztürk, tüm sağlık ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve sağlık hizmeti konusunda sorun yaşanmadığını dile getirdi.

İzmir'de ve Denizli'de depremler! Çöken binalar var - Resim : 3

AFYONKARAHİSAR'DA BİRKAÇ EVDE HASAR OLUŞTU

Depremin merkez üssüne en yakın noktada bulunan Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesine bağlı Kızılören köyünde bazı evlerde hasar meydana geldi.

Dazkırı Kaymakamı Mesut Coşkun, "Kızılören köyünde depremden kaynaklı ufak çaplı bir hasar meydana geldi. AFAD ekipleri bölgede inceleme yapıyor. Şu ana kadar yapılan tespitlerde yaralı veya can kaybı yok. Birkaç evde küçük çaplı hasar var. Kesin hasar bilgisi hakkında ekiplerimiz çalışmalarını bitirdikten sonra bilgi vereceğiz. Ancak kesin olan yaralı ve can kaybı yok" dedi.

DEPREMİN ETKİSİYLE BAŞINA TUĞLA DÜŞEN GENÇ YARALANDI

Öre yandan ilçede depremin şiddetiyle çatıdan başına tuğla düşen Önder Sertçelik (18), yaralandı. Serkçelik, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Isparta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilincinin yerinde olduğu öğrenilen Sertçelik, tedavi altına alandı.

Öte yandan depremin hissedildiği ilçelere AFAD ekipleri sevk edildi. 

Denizli deprem