İzmir'de koronavirüsle ilgili dikkat çeken gelişme

koronavirüs
İzmir'de koronavirüsle ilgili dikkat çeken gelişme

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte 24 Ağustos 2020'den beri ilk defa iki gün üst üste korona virüsü nedeniyle ölüm olmadığını açıklarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Rehavete kapılmadan salgın tedbirlerini uygulayalım ve aşılarımızı olalım" dedi

19-25 Haziran haftasında, 100 bin kişiye oranla Covid-19 vaka sayısının 27.40'a düştüğü İzmir'de, günlük vaka sayısı da uzun zaman sonra 104'e kadar düştü.  

Vali Yavuz Selim Köşger, kentin koronavirüs rakamlarını açıklayarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili İzmirliler, 24 Ağustos 2020’den beri ilk defa üst üste iki gündür COVID’ten şehrimizde ölüm olmuyor. Ayrıca günlük 104 vaka ile uzun zamandır gördüğümüz en düşük seviyeyi yakaladık. Aşılama sayımız toplamda 3 milyon 499 bin 357’e ulaştı. Aşılarımızı olalım. Bu işi birlikte başaralım." ifadelerini kullanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bir mesaj paylaştı.

Soyer, "Sağlıklı yarınlara adım adım yaklaşırken İzmir’imizde 2 gündür Covid-19 sebebiyle ölüm yaşanmaması bizleri çok sevindirdi. Yine de rehavete kapılmadan salgın tedbirlerini uygulayalım ve aşılarımızı olalım. Güzel günleri en kısa zamanda birlikte göreceğiz" dedi.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıkladı. Semptom gösteren 404 hastayla birlikte 4 bin 418 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı da 50 olurken, son 24 saatte, 4 bin 161 kişinin daha sağlığına kavuştu.

Kaynak: Haber Global TV

İzmir koronavirüs Tunç Soyer Yavuz Selim Köşger