İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin flaş gelişme: İfade işlemlerine başlandı

İstanbul Taksim Gündem haberleri
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin flaş gelişme: İfade işlemlerine başlandı

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüpheli şahısların ifade işlemlerine başlandığı öğrenildi.

6 kişi can vermiş, 81 kişi ise yaralanmıştı. Korkunç terör saldırına ilişkin ifade işlemleri başladı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Saldırıyla bağlantılı oldukları gerekçesi ile yakalanan, aralarında eylemi gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir de dahil 50 şüphelinin gözaltı işlemleri sürerken, zanlıların bir kısmının ifadelerinin alınmaya başladığı öğrenildi.

Eylemde yer alan hücrenin tüm bağlantıları ve örgütsel kodları deşifre edilirken, bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG bağlantılı terörist Albashir ile birlikte hücrenin kilit isimleri arasında gösterilen ve Ahlam Albashir’le Suriye’den beraber Türkiye’ye giriş yapan hücre sorumlusu B.H.’yi olay günü İstanbul’dan Edirne’ye götüren Ammar Jarkas, kardeşi Ahmed Jarkas ve eylemcileri Beyoğlu’na götüren Yasir E.K.’nın da aralarında olduğu şüphelilerin bir kısmının ifadelerine sabah saatlerinde başlandığı kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de çapraz sorguya alınan terörist Ahlam Albashir ile birlikte Ammar Jarkas, kardeşi Ahmed Jarkas ve iki teröristi aracıyla Taksim’e götüren Yasir E.K.’nın de içinde bulunduğu hücre üyelerinin, polisteki sorgusu tamamlandıktan sonra ilerleyen günlerde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

TERÖR SALDIRISININ GERÇEKLEŞTİĞİ BÖLGE, GÜN BOYU ZİYARET EDİLDİ

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırının gerçekleştiği nokta sabah saatlerinden itibaren birçok siyasetçi tarafından ziyaret edildi. Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Çağlayan ve İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve beraberindekiler olay yerine gelerek hayatını kaybedenleri andı.

TDP GENEL BAŞKANI SARIGÜL: ABD TAZİYE MESAJININ REDDEDİLMESİNİ SON DERECE DOĞRU BULUYORUZ

Alanda gerçekleştirdiği konuşmada Mustafa Sarıgül, "Kalleşçe gerçekleşen bu saldırıyı Türkiye Değişim Partisi olarak kınıyoruz. Bütün basını takip ediyorum, uluslararası basını takip ediyorum. Buradan NATO üyesi bütün ülkelere sesleniyorum. Neden NATO üyesi 30 ülkede terör saldırısı olmuyor da ülkemizde oluyor? İçişleri Bakanının yaptığı ABD taziye mesajını reddetmesini son derece doğru buluyoruz" dedi. Mustafa Sarıgül konuşmasının ardından çevredekilerle sohbet etti, daha sonra alandan ayrıldı.

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI PERİNÇEK: HDP DERHAL KAPATILMALIDIR

Öğlen saatlerinde bombalı saldırının gerçekleştiği noktaya gelen Doğu Perinçek, "İçişleri Bakanımız ve hükümetimizin ABD'den gelen sahte taziye mesajlarını reddetmesi son derece yerindedir. Ancak bu ABD güdümlü teröre verilecek cevap bundan ibaret olamaz. Terör örgütüne adam, para, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan HDP derhal kapatılmalıdır. HDP'yi kapatmamak, Mehmetçiğe sadakatsizliktir, vefasızlıktır, ihanettir. Buradan Anayasa Mahkemesi'ne tekrardan hatırlatmada bulunuyoruz" diye konuştu. Perinçek karanfil bırakarak alandan ayrıldı.

BBP Partisi heyeti de akşam saatlerinde ziyaret edenler arasındaydı. BBP Genel Başkan Yardımcısı Dursun Çağlayan saldırının gerçekleştiği noktada açıklamada bulunurken, partililer "İdam İstiyoruz" pankartı açtı.

İYİ Partililer de akşam saatlerinde olay yerine gelerek önce çevre esnafını ziyaret ettiler, ardından saldırı noktasına karanfil bıraktılar. Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu açıklamasında sınır güvenliğinin sağlanması gerektiğine değindi. 

 

Kaynak: İHA

İstiklal Caddesi patlama Taksim patlama Beyoğlu patlama istanbul patlama