İstiklal Caddesi'nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var

Son dakika haberine göre; İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamada 6 kişinin öldüğünü 81 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok.

İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde patlama oldu. Caddenin en kalabalık olduğu saatlerde meydana gelen patlamanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Patlama nedeniyle çevredeki kaldırım taşları yerinden sökülürken, çok sayıda dükkanın camları kırıldı. Patlama sırasında caddede olan birçok kişi de dükkanlara sığındı.

Güvenlik güçleri ikinci bir patlama ihtimaline karşın bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik çemberi oluşturdu. 

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yok.

FUAT OKTAY: İLK BELİRLEMELERE GÖRE 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, canlı yayında yaptığı açıklamada, "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 81 kişi de yaralandı. Yaralılarımız tedavi altına alınmıştır" bilgisini verdi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan bazı yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Kızılay, Twitter hesabından yapılan paylaşımda "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

RTÜK: YAYIN YASAĞI GETİRİLMİŞTİR

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da patlamaya ilişkin haberlere yayın yasağı getirildiğini duyurdu. RTÜK'den yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" denildi.

İMAMOĞLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter'dan, "İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız" mesajını paylaştı.

PATLAMA ANI KAMERADA

Patlamada vatandaşların panikle kaçması cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüde, bir patlama sesinin olduğu ve alevlerin yükseldiği anlar görülürken, vatandaşların bağırarak kaçtığı kaydedildi.

HABER GLOBAL MUHABİRİ OLAY YERİNDEN AKTARDI

İstiklal Caddesi'nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var - Resim : 1

İstiklal Caddesi'nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var - Resim : 2

BAKANLAR SOYLU VE BOZDAĞ, PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ İSTANBUL'A HAREKET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul'a gitti.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Soylu ve Bozdağ'ın programlarını yarıda keserek İstanbul'a hareket ettiği öğrenildi.

KIZILAY EKİPLERİ SAHADA

İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın hemen sonrasında Kızılay afet müdahale ekipleri harekete geçti, civarda bulunan hastanelere kan sevkiyatı yapıldı.

Bugün İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrasında Kızılay acil koduyla harekete geçti. Türk Kızılay İstanbul Müdahale Merkezi'nden görevlendirilen araç ve afet personelleri bölgeye intikal ederek ihtiyaçları yerinde karşılamaya başladı. Kızılay acil kan ihtiyacı olması durumuna karşı ise civardaki hastanelere kan sevkiyatı gerçekleştirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin sevk edildiğini açıklamasının ardından Kızılay 2 adet mobil ikram aracını da bölgeye ulaştırdı. Herhangi bir ihtiyaç olması durumunda gelişmeler yakından takip ediliyor.

VALİ YERLİKAYA, BAKAN SOYLU VE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Vali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşları tedavi altına alındıkları Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nde ziyaret etti. Vali Yerlikaya, yaralıların durumu hakkında hastane yönetiminden bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada yaralananları Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek durumları hakkında bildi aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada yaralandıktan sonra Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Oktay ve Soylu yaralıların durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi alarak açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.

BELEDİYE EKİPLERİ BÖLGEDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI

Bazı yaralıların getirildiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayı duyan yaralı yakınları da bilgi almak için hastaneye geldi.

Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgede çalışmalarını tamamladı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından bölgede temizlik çalışması yapıldı.