İşte Türkiye genelinde ulaşıma kapanan yollar

İşte Türkiye genelinde ulaşıma kapanan yollar

Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olan kar ve tipi, çok sayıda il ve ilçede yolların ulaşıma kapanmasına neden oldu. İşte Türkiye genelinde kapanan yollar...

AA muhabirinin Gaziantep Valiliğinden aldığı bilgiye göre, gece yarısı itibariyle etkili olan kar nedeniyle bölgede ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Bu kapsamda oluşabilecek trafik kazalarına bağlı olarak yaşanabilecek trafik akışının durmasının önüne geçebilmek için Şanlıurfa-Osmaniye illeri arasındaki kara yolları tır trafiğine kapatıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, kar lastiği ya da zincir takılı olmayan araçların kent genelinde trafiğe çıkmasına müsaade edilmeyeceğini bildirmişti.

AKSARAY'DA ULAŞIM KAPATILDI

Aksaray bağlantılı Aksaray-Adana, Aksaray-Ankara, Aksaray-Nevşehir ve Aksaray-Konya güzergahları kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR ve çekicili araçlar için trafiğe kapatıldı.

SİVAS-MALATYA KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Sivas Valisi Salih Ayhan, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas-Malatya kara yolunun ulaşıma kapatıldığını, bundan dolayı 23 araç ve 60 vatandaşın bölgede misafir edildiğini söyledi.

TOKAT’TA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Tokat-Sivas karayolu 1650 rakımlı Çamlıbel Tepesi'nde yoğun kar yağışı sonucu buzlanma etkili oldu. Bölge trafik ekipleri Geyraz Mahallesi'nde bir akaryakıt istasyonu önünde uygulama yaptı. Ağır tonajlı araçların yola çıkmasına izin verilmedi. Yolcu otobüsü şoförleri buzlanmaya karşı daha dikkatli olarak seyretmeleri yönünde uyarıldı. Ekipler ayrıca yolculara da emniyet kemerlerini takmaları yönüne uyarıda bulundu. Karayolları ekiplerinin çalışmasının ardından ulaşımın normale dönmesi bekleniyor.

HATAY'DA 8 MAHALLENİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yoğun kar ve tipi nedeniyle 18 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Yayladağı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, akşamdan itibaren kentte etkili olan kar ve tipi nedeniyle Şenköy, Çatbaşı, Dağdüzü, Turfanda, Yoncakaya, Yukarıokçular, Kışlak, Ayışığı, Görentaş, Güveçci, Hisarcık, Sungur, Sürütme, Uluyol, Üçırmak, Arslanyazı, Çandır ve Denizgören mahalleleri yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı Belediyesi ve Karayolları ekipleri kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

KONYA-ANTALYA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Konya'da, kenti Antalya'ya bağlayan karayolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle Seydişehir'den itibaren araçların geçişine izin verilmiyor. Polis, Marangozla kavşağında önlem alıp, araçların geçişine izin vermedi.  

Polis ve jandarma ekipleri, sürücülerin can ve mal güvenliği için Yayladağı-Antakya kara yolunda zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

Saat 00:00 itibarıyla #Türkiye genelindeki yol ağlarımızda son durum;

 

türkiye ulaşım kar tipi