İşte Marmaray ve metrobüsün yeni fiyatları

Haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Zam Metrobüs marmaray
İşte Marmaray ve metrobüsün yeni fiyatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi ocak ayı toplantısında İBB bünyesindeki toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam yapıldı. Özel taksi, servis ve minibüslerde ise zam oranı yüzde 28.09 olarak belirlendi. Peki marmaray ve metrobüs yeni fiyatları ne oldu? İşte detaylar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ocak ayı toplantısı dün Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Toplu Ulaşım Ücret Tarifesinin Düzenlenmesi Teklifi ile yüzde 28,09 oranında zam teklif edildi. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, teklif edilen zammı kabul etmediklerini dile getirdi. Görüşülen zam teklifinin ardından yapılan yeni düzenlemeyle toplu ulaşım araçlarına yapılacak yüzde 28,09 zam teklifi revize edilerek yüzde 18 oranına, taksi, minibüs, okul ve personel servis ücretlerine ise yüzde 28,09 zam yapılması teklifi UKOME üyelerinin oylarına sunuldu. Yeni düzenleme oy çokluğuyla kabul edildi.

İŞTE MARMARAY VE METROBÜSÜN YENİ FİYATLARI

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine dün zam yapılmasının ardından TCDD'ye bağlı Marmaray ve İETT'ye ait metrobüse de yüzde 18 oranında zam yapıldı.

-Marmaray tam parkur 33.20 TL’den 39.16 TL’ye

- Öğrenci 8,64 lira,

-Sosyal kart (öğretmen ve 60 yaş) 14,40 lira oldu.

-Metrobüste en uzun mesafede tam bilet 26,25 lira,