İşte İstanbul'da açık olacak olan işletmeler

İşte İstanbul'da açık olacak olan işletmeler

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımla kent sınırları içerisinde bulunan bütün vatandaşların sokağa çıkmasının yasaklandığını duyurdu. Yerlikaya İstanbul'da açık olacak işletmeleri de açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili paylaşımda bulundu. Vali Yerlikaya, yaptığı paylaşımda, "Bu gece saat 24:00 ile 12.04.2020 Pazar günü saat 24:00 arasında; İstanbul sınırları içesindeki tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır" dedi.

İSTANBUL'DA AÇIK OLACAK OLAN İŞLETMELER

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından sokağa çıkma yasağı süresince açık olacak olan işletmeleri, “Sokağa çıkma yasağı süresince İstanbul’da açık olacak iş yeri, işletme ve kurumlar; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı iş yerleri, tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı iş yerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.), her bir 50 bin nüfusa bir adet olmak üzere valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri, doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler, PTT, kargolar gibi dağıtım şirketleri, hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri” şeklinde açıkladı.

Vali Yerlikaya, kimlerin sokağa çıkabileceğini ise şöyle açıkladı:

“Demirçelik ve cam sektörü sektörlerde faaliyet yürüten iş yerlerinin, fırın, soğuk hava depoları gibi çalışması zorunlu bulunan, bozulma riski bulunan tarım ve hayvancılık ürünlerinin hasadında çalışacaklar, fırınlarda üretilen ekmeğin dağıtımında görevli olan araçlar ve çalışanlar, Kızılay koordinesinde kan ve plazma bağışı için randevusu olanlar. Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması esastır. Daha önceki genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan (sağlık ve cenaze için verilen hariç) seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) Pazartesi günü geçerli olacaktır.”

GÖREVDE OLACAK GÜVENLİK GÜÇLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bu gece 00:00 itibariyle İstanbul’da;

45 bin Polis ve Bekçi,

5 bin 474 Jandarma sokakta 24 saat görev başında

Vatandaşlarımızın yasağa uymaları önemlidir.

Uymayanlar için ilgili kanunlar gereğince, para cezası ve adli işlem uygulanacaktır.

Ali Yerlikaya İstanbul