İşte dâhiler için bir IQ testi: Kahvaltı masasındaki mantık hatasını 15 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor

Yaşam Haberleri Zeka bulmacası Zeka testi
İşte dâhiler için bir IQ testi: Kahvaltı masasındaki mantık hatasını 15 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor

Mantık soruları farklı açılardan bakmayı ve alışılanın dışında fikir üretme becerini geliştirir. Yüksek IQ'lu olanların 15 saniyede çözebileceği bu testte mantık hatasını bulabilecek misiniz?

Bir zeka bulmacası ile daha sizlerleyiz. Görsel zekanızı ve dikkat yeteneğinizi ölçen bu testte bir kahvaltı masası görüyoruz. Resme dikkatli bakarsanız burada bir mantık hatası olduğunu fark edeceksiniz. 

Yalnızca yüksek IQ'su olanlar resimdeki mantık hatasını 15 saniyede buluyor. 

Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global

YAŞAM HABERLERİ

İşte dâhiler için bir IQ testi: Kahvaltı masasındaki mantık hatasını 15 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor - Resim : 1

Mantık bilmecelerinden biri olan bu görselde hatayı fark etmeyi başardıysanız tebrik ederiz. Bu sizin yüksek IQ'lu ve fazlasıyla dikkatli olduğunuzu ortaya koyuyor. 

Eğer 15 saniye içerisinde sonuca ulaşamadıysanız üzülmenize hiç gerek yok. Zeka bulmacasının doğru yanıtı haberimizin devamında sizleri bekliyor.

 IQ turnusolü bir test olan bu görseldeki mantık hatasını bulmak için kalıpların dışında düşünmeniz gerekiyor. Fark edilmeyeni fark edecek kadar dikkatli olanlar 15 saniye kadar kısa bir süre içerisinde doğru yanıta ulaşmayı başarıyor. 

Bir beyin jimnastiği olan bu zeka testinde sonuca 15 saniyede ulaşamayanlar için yanıt aşağıda...

 Bir kahvaltı masasını gösteren bu görseldeki mantık hatasını bulmak için fotoğraf detaylıca bakmanız gerekiyor. Resimdeki mantık hatası ise aşağıda görebileceğiniz gibi çocuğun kahvaltılık gevreği chopstick ile tutmaya çalışması. 

İşte dâhiler için bir IQ testi: Kahvaltı masasındaki mantık hatasını 15 saniyede bulmak için 130 IQ gerekiyor - Resim : 5