İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket

AK Parti, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmasıyla ilgili anket yaptırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan anketin sonuçları ortaya çıktı.

Ayasofya ile ilgili kritik kararı 2 Temmuz'da Danıştay verecek. 1934 yılındaki Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen ve ibadete kapatılan Ayasofya için, Danıştay'a bu kararın iptalini isteyen bir başvuruda bulunulmuştu. Karar günü yaklaşırken siyasette de Ayasofya tartışması sert bir şekilde devam ediyor. 

Ayasofya ile ilgili AK Parti'nin yaptırdığı anketin sonuçları da ortaya çıktı.

HANGİ PARTİ SEÇMENİ, AYASOFYA İÇİN NE DİYOR?

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, dünkü MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan anketten çıkan sonuçlar şöyle:

"MYK toplantısında AK Parti AR-GE Başkanı Hamza Dağ tarafından sunulan ankete göre; AK parti ve MHP'lilerin yüzde 90'ı, İYİ Parti tabanının yüzde 70'i ve CHP tabanının yüzde 40'ının Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açılmasını doğru bulduklarını ifade etti. Bu yönde bir düzenlemeyi desteklemeyenler ise uluslararası ilişkiler ve AB'nin olası tepkisini gerekçe gösterdi."

Haberde, Danıştay'ın ret kararı vermesinin de hükümetin tasarrufuna engel oluşturmayacağı belirtiliyor.

"İLK NAMAZ 15 TEMMUZ'DA"

AK Parti kurmaylarının, müze statüsünün kaldırılması planlanan Ayasofya'da ilk namazın 15 Temmuz'da kılınabileceğini ifade ettiği de ifade edildi. 

Ak Parti Ayasofya Recep Tayyip Erdoğan