İstanbul'un Sultangazi ilçesinde İSKİ çalışma yaparken doğal gaz borusu patladı, mahallede panik yaşandı!

İstanbul

İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Esentepe Mahallesinde İSKİ ekiplerinin çalışması esnasında doğal gaz hattı hasar aldı. Gaz sızıntısı meydana gelince, mahalleli büyük korku yaşadı.

İstanbul Sultangazi'de, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin çalışması esnasında doğal gaz hattı zarar gördü. Doğal gaz hattının aldığı hasar nedeniyle gaz sızıntısı yaşanınca mahalleli büyük panik yaşadı. Hasar gören hat, bölgeye sevk edilen doğal gaz ekipleri tarafından tamir edildi. 

Olay, Sultangazi Esentepe Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekipleri, sokak üzerinde kazı çalışması yapmaya başladı. Kazı sırasında ekipleri binaya giden doğalgaz borusunu patlattı. Etrafa yoğun koku yayılırken, kokuyu alan vatandaşlar panikle dışarı fırladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri sokağı şeritle kapatarak güvenlik önlemi alırken, doğalgaz ekipleri ise gazı kesti. Daha sonra itfaiye ekipleri ise çevrede inceleme yaptı. Gazın kesilmesinin ardından borunun onarma çalışması yapıldı.

O esnada evde olduğunu ve korkuyla kendisini dışarıya attığını ifade eden mahalle sakini, "Bir ses duydum camı açtım. Bir baktım sesler, gaz kokusu her yere yayılmış. Bizde korkudan kendimizi dışarıya attık. Ekipler çalışma yapıyordu. Evdeydim, eşim hasta yatıyordu. Onu da kaldırdım dışarıya çıktık. Sonrada komşuların hepsi korkudan evden çıktılar” dedi.

 

 

Kaynak: İHA

İSKİ iski haberleri İstanbul Sultangazi haberleri son dakika Sultangazi haberleri