İstanbulkart krizinde son durum

İstanbulkart krizinde son durum
@ İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1,5 milyon İstanbulkart alımı için ihale açtı.

İstanbul'da İstanbulkart sorunu yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1,5 milyon İstanbulkart alımı için ihale açtı.

İşte İstanbulkart krizinin ayrıntıları...

İstanbul’da toplu ulaşım kullanmak isteyen aralarında çoğunlukla öğrencilerin bulunduğu vatandaşlar, İstanbulkartlarını HES kodları ile uyumlu hale getirmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi büfelerine gitti ancak birçok büfede kartların bittiğini öğrendiklerinde şok yaşadı.

İBB iştiraki BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Genel Müdürü Yücel Karadeniz, yaşanan sıkıntıyla ilgili, "Eskiden bir İstanbulkart birden fazla kişi tarafından kullanılabiliyordu. Ama özellikle Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği yönergelerle bir İstanbulkartın sadece bir kişi tarafından HES koduyla eşleştirilmiş olması gündeme geldikten sonra kullanılan İstanbulkart sayısında bir artış oldu" diyerek kart sıkıntısının nedenini açıkladı.

UZUN KUYRUKLAR

İstanbul'da toplu ulaşım kullanımı için İstanbulkart gerekiyor. Pandemi önlemleri kapsamında HES kodu eşleştirme zorunluğu nedeniyle İstanbulkart kişiye özel hale geldi. Bununla birlikte İstanbulkart'a talep artınca gişeler önünde uzun kuyruklar oluştu. Biletmatiklerde ise "İstanbulkart yoktur" yazısı ile karşılaşılıyor.

Kart sıkıntısı nedeniyle İBB yeni kart ihalesi açtı. İBB iştiraki BELBİM AŞ.'nin düzenlediği ihale 1 Kasım'da yapılacak. İhaleyle 1,5 milyon İstanbulkart alımı yapılacak.

 İstanbulkart krizinde son durum - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV

İstanbulkart