İstanbul'dan 1000 kişilik kafile yeni parti için yola çıktı

DHA
Ankara

İstanbul'dan bin kişi, Yavuz Ağıralioğlu’nun kuracağı yeni parti için 28 Ekim Parti Tanıtım Lansmanı’na katılmak üzere yola çıktı. Yavuz Ağıralioğlu’nun İstanbul’daki yol arkadaşlarından Murat Uçar öncülüğünde, saat 05.30 sularında Kuzey Marmara Yolu’nda buluşarak konvoy halinde Ankara’ya hareket eden kalabalık, başkentteki büyük lansman için yollara düştü.

Bugün partisinin kuruluşunu ilan edecek olan Yavuz Ağıralioğlu, dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na verdikten sonra Ankara’da on binlerce kişinin katılmasının beklendiği lansmanda partisinin adını, logosunu ve kurucular kurulunu tanıtacak. Bu yeni siyasi oluşumun, ‘Türkiye partisi ve 85 milyonun ortalaması olacağız’ söylemiyle siyasete yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

YAZICI: ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR GELECEK BIRAKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

İstanbul’dan yola çıkan Işıl Yazıcı, Ağıralioğlu’nun liderliğinde umut dolu bir gelecek için harekete geçtiklerini belirtti. Yazıcı, “Bugün, genel başkanımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun yol arkadaşları olarak yepyeni bir Türkiye’ye merhaba demek için yola çıkıyoruz. Sayın genel başkanımız, içimizden biri olarak biraz babamız, biraz abimiz, biraz kardeşimiz gibi, memleketin derdini dert edinmesi ile hepimize umut olmuştur” dedi.

İstanbul'dan 1000 kişilik kafile yeni parti için yola çıktı - Resim : 1

Yazıcı, kadınlar ve anneler adına da konuşarak, “Bir anne ve bir kadın olarak çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak boynumuzun borcudur. Kurumlarda yaşanan yolsuzluk, usulsüzlük, mülteci sorunu, kadın cinayetleri, doğal kaynakların yanlış kullanımı, doğal afetlere hazırlıksızlık gibi konular tam bu noktada Yavuz Başkan’ın hak, ahlak ve adalet kavramlarıyla hepimiz için bir umut olduğu gerçeğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

ŞAN: DEVLETE VE ADALETE OLAN GÜVENİ YENİDEN TESİS ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Yolculuğa katılan bir diğer isim, Avukat Şerife Şan, devlete ve adalete olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurguladı. Şan, “Devlete olan güvenin yıpratıldığını, adaletin tahrip edildiğini biliyoruz. Bir hukukçu olarak durumun vehametinin farkındayım. Devlete ve adalete olan güveni yeniden tesis etmek için buradayız. Çünkü biliyoruz ki adalet, devletin temeli ve dinidir” ifadelerini kullandı.

Şan şöyle devam etti:

“Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi, uzun süredir devam eden ayrışmanın ve kutuplaşmanın ardından birliği savunuyor. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkesin eşit olduğu güvenilir bir Türkiye istiyoruz.”

ÖZCAN: ORTAK AKIL, AHLAK VE ADALET İLKELERİMİZLE 85 MİLYONUN PARTİSİ OLMA YOLUNDAYIZ

23 yaşındaki Diş Hekimliği öğrencisi olan Mustafa Can Özcan ise gençlerin idealleri doğrultusunda bir araya geldiklerini ifade etti. Özcan, “En önemli şey inanmaktır. İnanarak, ortak akıl, ahlak ve adalet ilkelerimizle 85 milyonun partisi olma yolundayız. Bu güzel ve anlamlı günde buraya gelen, gönülden bizimle olan herkese teşekkür ediyoruz. 85 milyon olarak Ankara’da buluşmak için yoldayız” dedi.

AKKAŞ: BU MEMLEKETİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN GENÇLER OLARAK BURADAYIZ

Atatürk’ün cumhuriyet ile taçlandırdığı bir günde yola çıkmanın önemini vurgulayan Bera Akkaş da, “Bugün Türk milleti ve Türkiye kavramı için çok önemli bir gün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı hareketin aynı duygularıyla, güçlü bir Türkiye için yola çıktık” dedi.

Ülkede gençlerin geleceklerini başka ülkelerde aramasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Akkaş, “Bu ülke sahipsiz değil; bizler bu memleketin değerlerine sahip çıkan gençler olarak buradayız. Genel başkanımız Sayın Yavuz Ağıralioğlu önderliğinde, 85 milyonu kucaklayan bir hareketle, Türkiye’yi ayağa kaldırma hedefindeyiz. Tüm gençlere buradan çağrımızdır: Peşimize takılın, birlikte bu ülkeyi ayağa kaldıralım” diye konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu’nun partisi, bugün gerçekleşecek olan lansmanla Türkiye siyasetinde yeni bir yol açmayı ve geniş bir kitlenin desteğini almayı hedefliyor.