İstanbul’daki gizemli kazının nedeni ortaya çıktı

İstanbul Gündem haberleri

İstanbul Büyükçekmece'de polis, boş bir arazide iş makinalarıyla kazı ve arama yaptı. Dün akşam saatlerinde başlayan incelemeler, gece boyunca devam etti. Sabah tekrar başlayan kazı çalışmalarının kayıp bir kişinin cesedini bulmak için yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Pınartepe Mahallesi'nde bulunan boş bir arazide iş makinalarıyla kazı ve arama yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı arazi ve çevresindeki aramalara havadan helikopterle destek verildi.

Polisler, gece boyunca arazide nöbet tutarak, bölgede devriye gezdi. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara bugün öğlene doğru tekrar başlandı.

İş makineleriyle arazinin kazıldığı çalışmalarda çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni ortaya çıktı - Resim : 1

CESET GÖMÜLDÜ İDDİASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 39 yaşındaki Murat K.'nin kayıp olduğuna dair yapılan ihbar ardından soruşturma başlattığı belirtildi.

20 Ocak'ta "kasten öldürme" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan tanığın, Murat K.'nin cesedinin Büyükçekmece'deki boş bir araziye gömüldüğünü söylemesi üzerine burada arama çalışması başlatıldığı kaydedildi.Ayrıca Murat K.'nin 20'den fazla adli sicil kaydının olduğu öğrenildi.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni ortaya çıktı - Resim : 2

ARAMALARA DALGIÇ POLİSLERİ DE KATILDI 

Biriken sular, vidanjörlerle çekilmeye çalışılırken sular tamamen çekilemeyince bölgeye dalgıç polisi ve polis arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Dalgıç polisi sığ suda yürüyerek ceset olup olmadığını kontrol etti.

İstanbul’daki gizemli kazının nedeni ortaya çıktı - Resim : 3

Aynı bölgede farklı noktalarda yapılan aramalarda şimdiye kadar Murat K.'ye ait herhangi bir ize rastlanmazken ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: DHA

İstanbul büyükçekmece gizemli kazı