İstanbul’da yine aynı manzara! Kurbanlıklarını alan yol kenarına koştu

İstanbul Kurban bayramı

İstanbul Sultangazi'de hayvan satış alanında kurbanlıklarını satın alanlar, yol kenarı ve boş arazilerde kesim yaptı. Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri, kaçak kesim yapanlara ceza kesti.

Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bulunan hayvan satış alanı Kurban bayramının ilk gününde hareketliydi.

Kurbanlıklarını satın alanlar yol kenarında ve boş arazilerde kesim yaptı. Kesilen kurbanlıklar alanda parçalanarak poşetlere dolduruldu.

İstanbul’da yine aynı manzara! Kurbanlıklarını alan yol kenarına koştu - Resim : 1

Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri, belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara ceza kesti. İlçede 130 kişiye kaçak kesimden dolayı 277’şer lira ceza kesildiği öğrenildi.

İstanbul’da yine aynı manzara! Kurbanlıklarını alan yol kenarına koştu - Resim : 2

“KURBAN BAYRAMLARINDA KESİME GELİYORUM”

Kaçak kesim yapanlardan Şaban Üstünalp, şöyle konuştu:

Mutlaka ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiği kadarıyla dağıtacağız. Bayramda Allah’a ne et, ne kan ulaşır, takvası ulaşır. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olacağız. İki tane ufak baş kestim. Bir tanesini dağıtacağız bir tanesi çoluk çocuğumla yiyeceğim."

İstanbul’da yine aynı manzara! Kurbanlıklarını alan yol kenarına koştu - Resim : 3

Bahattin Doğan ise “Tekstilde çalışıyorum. Kurban bayramlarında kesime geliyorum. Şu ana kadar beş tane kestik. Geçen sene aynı yerde burada elimi kestim. Bu sene de inşallah bir sakatlık olmaz. Kesim yapan Şehmus Ugar bayramda ekstra işe geldiğini belirleterek “Küçükbaşı 400 liraya, büyükbaşı 2 bin TL’ye kesiyoruz” dedi. 

 YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Kurban Bayramı'nın ilk gününde İstanbullular kurban pazarlarına akın etti. İstanbul'daki en büyük kurban pazarlarından biri olan Sultangazi Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda da yoğunluk yaşandı.

İstanbul’da yine aynı manzara! Kurbanlıklarını alan yol kenarına koştu - Resim : 4Bayram namazından sonra satın aldıkları kurbanlarını kesmek için alana gelen vatandaşlar, pazar çevresinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kurban pazarı yaşanan yoğunluk dron ile havadan görüntülendi.

Kaynak: DHA

İstanbul Sultangazi kurban bayramı