İstanbul'da yağış bir anda bastırdı! İşte etkisini yitireceği saatler...

İstanbul AKOM Meteoroloji Genel Müdürlüğü
İstanbul'da yağış bir anda bastırdı! İşte etkisini yitireceği saatler...

İstanbul'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'un uyarılarının ardından kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu. AKOM'dan yapılan açıklamada yağışın kentte etkisini yitirmesi beklenen saat de açıklandı.

İstanbul'da bugün öğle saatlerinden itibaren lodos fırtınası ve sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul için 'turuncu' kodlu bir uyarı geçti. 

METEOROLOJİ'NİN YENİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarıda, "Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

İstanbul'da yağış bir anda bastırdı! İşte etkisini yitireceği saatler... - Resim : 1

AKOM'UN UYARISI: ETKİSİNİ YİTİRECEĞİ SAAT...

İBB AKOM’dan yapılan açıklamada, “İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren lodos ve ardından kuvvetli fırtına bekleniyor. AKOM meteoroloji verilerine göre akşam saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Lodos yönlü rüzgarın 11 Kasım Cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini arttıracağı (40-60km), akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90km/s) etkili olması bekleniyor. Fırtınanın beraberinde, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri yaşanması da öngörülüyor. Fırtına ve yağışlı havanın 12 Kasım Pazar günü sabah erken saatlerden (06:00) sonra İstanbul’u terk etmesi bekleniyor. İBB Ekipleri; kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su baskınları, göllenmeler ve diğer acil durumlara karşı 24 saat esaslı alarm durumuna geçti” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşlar da tabela ve çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: DHA