İstanbul'da dahil bir çok ile uyarı geldi! Meteoroloji haritayı güncelledi... Sağanak yağış geliyor

HABER MERKEZİ
İstanbul'da dahil bir çok ile uyarı geldi! Meteoroloji haritayı güncelledi... Sağanak yağış geliyor

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyrederken meteoroloji genel müdürlüğünden bir son dakika haberi geldi. Yarın Trakya'dan giriş yapması beklenen yağışlı havanın İstanbul da dahil bir çok ilde etkisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların batı bölgelerimizde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu, Giresun çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Yarın Trakya’dan giriş yapması beklenen yağışlı havanın perşembe İstanbul dahil Marmara ve Ege’de etkisini göstermesi öngörülüyor.

İstanbul'un yanı sıra perşembe günü Çanakkale, Balıkesir, İzmir'in de yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Sıcaklıkların ise mevsim ortalamasının üzerinde seyredeceği öngörülüyor.