İstanbul'a kar yeniden mi geliyor? İstanbul'a kar ne zaman geliyor? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

İstanbul
İstanbul'a kar yeniden mi geliyor? İstanbul'a kar ne zaman geliyor? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı 5 günlük hava durumu raporu dikkat çekti. Vatandaşlar, uzun süredir kar yağışı altında olan İstanbul'a yeniden karın ne zaman yağacağını merak ediyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışına dair hava durumu tahmini!

İstanbul, Mart ayında soğuk hava ve yoğun kar yağışına alışmaya başlamış durumda. İşe gitmek zorunda olanlar, dışarıda işleri olanlar ve öğrenciler İstanbul'a karın yeniden ne zaman yağacağını bilmek istiyor. Yoğun kar yağışı ile karşılaşmadan vatandaşlar önlemini almak için araştırma yapıyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son verilere göre Cuma gününden itibaren İstanbul'u kar yağışı bekliyor. İşte İstanbul'a kar yeniden gelecek mi sorusunun yanıtı...

İSTANBUL'A KAR YENİDEN NE ZAMAN GELİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 Mart tarihleri için haftalık hava tahminini duyurdu. Verilere göre pazartesi günü sona eren kar yağışı yeniden İstanbul'a kar geri geliyor. Son değerlendirmeler ışığında hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününden itibaren ise ülke genelinde sulu kar ve kar yağışı görülecek.

istanbul kar yağışı

Meteoroloji tarafından yayınlanan uyarıda 17 Mart Perşembe gününden itibaren ülke genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklendiği duyuruldu. Perşembe günü genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayacak yağışların 18 Mart Cuma gününden itibaren de güney kesimler hariç yurt genelinde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul kar yağışı meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü istanbula kar ne zaman yağacak