İstanbul ve Kırklareli'deki selde son durum! Bakan Yerlikaya açıkladı

İstanbul Kırklareli Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul ve Kırklareli'de yaşanan sel felaketiyle ilgili son durumu paylaştı. Selde zarar görenlere destek ödemelerinin başladığını açıklayan Yerlikaya, bungalovları ruhsata aykırı şekilde inşa ettiği tespit edilen işletme sahibinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul ve Kırklareli'ni sel vurdu. Dün akşam saatlerinde İstanbul Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekmece'de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

Meteoroloji'nin Trakya için yaptığı kuvvetli yağış uyarısının ardından Kırklareli'nde sel felaketi yaşandı. İğneada'da dereler taştı ve turizm tesisindeki birçok bungalov ev sürüklendi. Kaybolan 6 kişiden 5'inin cansız bedenlerine ulaşıldı. Hala haber alınamayan 1 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Olaya ilişkin adli soruşturma başlatılırken, bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi gözaltına alındı. 

Kırklareli'ye giden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, duruma dair açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:

1 kişi halen kayıp, anbean arkadaşlarla konuşuyorum. Şu anda arama-kurtarma faaliyetleri yaklaşık 900'ün üzerinde. O vadi öyle bir vadi ki ormanlarla kaplı. Son derece derin bir vadi. büyük sel gücüyle ağaçları kökünden söken büyük bir tahribat olduğunu biliyoruz. Büyük bir emek var orada. 900'e yakın arkadaşımız umarım diğer vatandaşımızı da bulur. Gerek İstanbul'da gerek Kırklareli'nde hükümetimizin yardımı, her zaman için zarar gören vatandaşlarımızın üzerindedir.

DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI

Şu ana kadar tespit edilen 564 konutla ilgili su basmasından bahsediyoruz. İş yerlerindeki su basması sayısı da 744. 172 araçta da selle ilgili zarar olduğu tespit edildi. AFAD ilk etapta 40 milyon TL para gönderdi. Bazı kaymakamlarımız hesaplarına bu konut ve işyeriyle ilgili para aktarmaya başladılar. Muhtemelen bu yarın tamamlanır. Hemen akabinde kesin zarar tespiti yapılır. Biz mutlaka bir destek ödemesinde bulunacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Allah tekrarından korusun diyorum. Bu iklim değişikliğinde lütfen uyarılara hep beraber dikkate alalım ve tedbirli olalım. Medyamız gerçekten özverili, gayret gösteriyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Kırklareli sel felaketi