İstanbul ve 6 ilde yeni gelişme!

İstanbul ve 6 ilde yeni gelişme!

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel koronavirüs haritasına göre İstanbul, Nevşehir, Karaman, Hatay, Şanlıurfa, Siirt ve Iğdır'daki aşılamada yeni gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Türkiye'nin koronavirüsle verdiği mücadele kapsamında yapılan aşılamalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı günlük COVID-19 tablosuna göre 7 ilin aşı kategorisindeki rengi değişti. Bakanlığın verilerine göre; Hatay, Karaman, Nevşehir ve İstanbul mavi kategoriye, Iğdır ve Siirt sarı kategoriye yükseldi.

İSTANBUL MAVİ OLDU

Son bir haftada aşılama oranının yüzde 75'in üzerine çıktığı İstanbul, sarıdan maviye döndü.

Konuya ilişkin paylaşım yapan Vali Ali Yerlikaya, “İstanbul’umuza mavi renk çok yakıştı. 27 Ağustos saat 20.00 itibarıyla aşılama oranımız yüzde 75. 1. doz 8.699.243, 2. doz 6.491.074, 3. doz 1.097.798. Toplam 16.288.115 doz aşı yapıldı. Aşısını yaptıran hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul ve 6 ilde yeni gelişme! - Resim : 1

İLK SIRADA MUĞLA VAR

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla’yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Antalya ve Yalova takip etti.

Yüzde 55,8 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt takip etti.

KIRMIZI İL KALMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘son dakika mesajı’ ifadeleriyle COVID-19 risk haritasında kırmızı renkte il kalmadığını belirterek, “İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa” dedi.

İstanbul Nevşehir Karaman Hatay Şanlıurfa Siirt Iğdır koronavirüs Sağlık bakanlığı