4 il felaketi yaşıyor! Ağaçlar, direkler, araçlar devrildi, çatılar uçtu

4 il felaketi yaşıyor! Ağaçlar, direkler, araçlar devrildi, çatılar uçtu

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de etkili olan şiddetli fırtına sebebiyle çatılar uçtu bazı evlerin camları patladı ve ağaçlar devrildi. İstanbul Bağcılar’da da 4 katlı binanın çatısı uçtu, 2 araçta maddi hasar oluştu

İstanbul Bağcılar’da 4 katlı binanın çatısı rüzgar nedeniyle uçarak, sokaktaki araçların üzerine düştü. Sokakta kimsenin olmaması olası bir faciayı önlerken, iki araçta maddi hasar oluştu.

Olay, saat 23.00 sıralarında Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi 1385 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisinde bulunan 4 katlı binanın çatısı rüzgar nedeniyle uçtu. Çatı sokak içerisinde bulunan araçların üzerine düşerken, sokakta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri şerit çekerek önlem alırken, itfaiye ekipleri ise çatıyı kaldırmak çalışma başlattı. Ekiplerin yaptığı çalışmaların ardından çatı kesilerek sokaktan kaldırılırken, araçlarda maddi hasar oluştu. Araç sahipleri çatının kaldırılmasının ardından araçlarını kontrol etti.

TEKİRDAĞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıların ardından akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına Çorlu’da etkili oluyor. Zafer, Rumeli ve Muhittin mahallerinde ağaçlar devrildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Çorlu İtfaiye İstasyon Amirliği ekipleri, yola devrilen ağaçları ortadan kaldırdı.

Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerinde bulunan Çorlu - Süleymanpaşa yolu kavşağında aydınlatma direği devrildi. Çok sayıda bina çatısının da uçtuğu bildirildi.

Kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlar, can güvenlikleri açısından dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'de de beklenen fırtına bir anda etkisini gösterdi. Fırtınanın şiddetli bir şekilde etkili olmasıyla Kırklareli il merkezinde bulunan bazı evlerin çatıları uçarken, bazı dükkanların ise camları indi. Şehirde bulunan bazı ağaçlarda şiddetli fırtınaya daha fazla dayanamayarak devrildi. İhbar üzerine ilde bulunan birçok ekip oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı teyakuza geçti. Bölgeye gelen ekipler alana şerit çekerek, yere düşen parçaları ve ağaçları kaldırma çalışmaları başlatırken kentte etkili olan fırtına sürüyor.

KOFÇAZ'DA OKULLAR TATİL

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi. Kofçaz Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, Kofçaz İlçesine yoğun kar yağışı sebebiyle okullarda eğitime 1 gün ara verildiği öğrenildi.

EDİRNE

Edirne'de de kar yağışının etkisini göstermesiyle kent merkezinde birçok maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda şiddetli rüzgar ve etkisini gösteren kar sebebiyle yurtdışına gitmek için yolla çıkan minibüs şiddetli rüzgar ve etkisini sürdüren kar sebebiyle ilerleyemedi. Minibüs ve römorkun devrilmemesi için polis ekipleri yol kenarında halatla bariyerlere bağlayarak, devrilmesini önledi.

Öte yandan Hamzabeyli Sınır Kapısında rüzgarın ihracat yüklerini teslim etmek için sıra bekleyen tırlarda şiddetli rüzgarı ve kar sebebiyle hasar gördü. Ayrıca Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın 14’üncü kilometresinde trafikte aksamalar meydana geldi. Karayolları kayganlaşan yolda tuzlama çalışması yaparak sürücülerin daha rahat ilerlemelerini sağladı.

Kaynak: İHA

tekirdağ Kırklareli fırtına Edirne