İstanbul Tabip Odası en riskli 8 ilçeyi açıkladı

İstanbul Tabip Odası en riskli 8 ilçeyi açıkladı

İstanbul Tabip Odası, Avrupa Yakası'nın Covid-19'un adeta merkez üssü olduğuna dikkat çekti, en riskli 8 ilçeyi açıkladı.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Covid-19 İzleme Grubu’nun hazırladığı son raporda, İstanbul'da virisün yayılımının riskli olduğu ilçeleri açıkladı.

Raporda, nüfus hareketliliğinin ve yoğunluğunun yüksek olduğu Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinin virüsün yayılım açısından riskli ilçeler arasında ifade edildi.

Raporda, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın Covid-19’un adeta merkez üssü olduğuna dikkat çekildi.

65 yaş üstü ve altı grupta gözlenen bulaşıcı hastalık ölümlerinin ise Covid-19 hastalığının yaygın olarak saptandığı Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi’de gerçekleştiği bildirldi.

Raporda ayrıca, Covid-19’a bağlı 390 sağlıkçı ölümünün yüzde 31’inin megakentte gerçekleştiği belirtildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da mart başına göre vaka sayılarının yaklaşık 10 kat arttığını belirterek Türkiye'deki vakaların yaklaşık yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu açıklamıştı.

Twitter hesabından 9 Nisan'da açıklama yapan Koca, "İstanbul’da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık %40’ı İstabul’da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Tabip Odası Avrupa Yakası Covid-19