Kağıthane'de istinat duvarı araçların üzerine çöktü

İstanbul Kağıthane'de gece saatlerinde meydana gelen olayda isninat duvarının çökmesi sonrası 4 araç enkazın altında kaldı. Panikleyen bina sakinleri sokaklara döküldü.

Talihsiz olay gece saat 01:30 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Rumeli Caddesi üzerinde oldu. Elde edilen bilgiye göre, bir binanın etrafındaki istinat duvarı bir anda çökerken olayın nedeni henüz tespit edilemedi. Çöken duvar nedeniyle can kaybı ya da yaralanma meydana gelmezken park halindeki 4 araç enkaz altında kaldı.

Vatandaşlar panikledi

Öte yandan binada yaşayan vatandaşlar çökmeyle oluşan sarsıntı ve gürültü nedeniyle korku içinde sokaklara döküldü. İtfaiye ve polis araçları olay bölgesine sevk edilirken belediye ekiplerine de bina çevresinde inceleme yapılması için haber verildi.

"Şiddetli bir rüzgar sesi geldi"

Gürültü sonrası dışarıya çıktığını ifade eden bir bina sakini, ‘’Gece saat 01:30 sıralarında uyuyorduk ve baya şiddetli bir rüzgar sesi geldi. Ne olduğunu anlamadık, çatı falan uçtu sandık. Daha sonra komşular arayınca istinat duvarının çöktüğünü anladık ve hemen ekipleri aradık. İtfaiye ekipleri geldi ve mühendislerin inceleme yapacağını belirtti’’ dedi.

Tedbir amaçlı binada yaşayan vatandaşlar bir süre dışarıda beklerken ekipler duvarda meydana gelen çökme ile ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: İHA

kağıthane haberleri çöken istinat duvarı istanbul haberleri