Kadıköy'de psikoloğa silahlı saldırı

İstanbul

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir sitede yaşayan psikolog Orhan Taruk, akrabası olan ve evinin önünde bir süre konuşup lüks otomobillerine bindiği iki şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı.

 Bacağından yaralanan Taruk site güvenliğinden polisi aramasını isteyip evine kaçarken saldırgan şahıslar da Taruk’u bir süre takip ederek tehditler savurdu. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken saldırgan şahıslar kısa sürede yakalandı.

Olay, Kadıköy Kozyatağı’nda bulunan bir sitenin önünde saat 04.00 sıralarında yaşandı.

Psikolog Dr. Orhan Taruk, Kadıköy'de evinin bulunduğu sitenin sokağında eniştesi Şahin A. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu yaralanan Dr. Taruk, siteye kaçarak hayatını kurtarırken, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şüpheli Şahin A. Başakşehir'de yakalanarak, gözaltına alındı. Şahin A.'nın psikolog Dr. Orhan Taruk'tan bir konuda kendisine yardımcı olmasını istediği, olumsuz yanıt alınca Taruk'u vurduğu öğrenildi.

Kadıköy, Kozyatağı Mahallesi Korkut Sokak'ta gece saat 03.30 sıralarında Psikolog Dr. Orhan Taruk silahlı saldırıya uğramıştı. Ayağından yaralanan Taruk, ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Taruk'un halasının eşi olan Şahin A. olduğunu belirledi. Ekipler, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Şahin A. Başakşehir'de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Şahin A.'nın psikolog Dr. Orhan Taruk'tan bir konuda kendisine yardımcı olmasını istediği, olumsuz yanıt alınca Taruk'u vurduğu öğrenildi.

Olaya tanık olan güvenlik görevlisi Sinan Demirci, “Oturuyordum, dışarı çıktı. Siyah araç geldi, ona bindi, gittiler. 50 metre ileride silah sesi duydum. Baktım, koşa koşa geliyor. Adamlar peşinden birkaç tane sıktılar. İki kişilerdi. Biri silahla uğraştı. Orhan bey koştu gitti. Polisi ara dedi. Baktım adamlar geliyor bu tarafa doğru. Ben de kapıyı örttüm. Adamlar sonra gittiler. Bacağından yaralanmış” dedi.

Kaynak: DHA

istanbul haberleri kadıköy haberleri asayiş