Saadet Polat'ın feci ölümü: Babam attı, tutuklayın kaçmasın!

İstanbul kadın cinayeti
Saadet Polat'ın feci ölümü: Babam attı, tutuklayın kaçmasın!

İstanbul Güngören'de 55 yaşındaki Saadet Polat, 5. kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Mahalleli, Polat ile eşinin gün boyu tartıştığını, oğullarının ise 'Babam attı, tutuklayın, kaçmasın' diye bağırdığını iddia etti.

Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi'ndeki olay dün akşam saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Saadet Polat, 5. kattaki evinin penceresinden apartman boşluğuna düştü. Ağır yaralanan Polat hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Saadet  Polat hayatını kaybetti.

Mahalle sakinleri, Polat'ın eşi Hüseyin Polat ile gün boyu tartıştığını gece saatlerine kadar kavga ettiklerini ileri sürdü. Saadet Polat'ın eşi gözaltına alınarak, sorguya alındı.

Hüseyin Polat'ın emniyette verdiği ifadesinde eşiyle tartıştıklarını, daha sonra pencereden atladığını iddia etti.  

Mahalle sakini ise, "Oğlu dün akşam 'Babam attı, tutuklayın, kaçmasın' demiş. Bütün gün kavga ettiklerini komşuları duymuş. Düştü diyorlar, eşi attı diyorlar. Ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Kadına olan şiddete artık dur denilmesi gerekiyor" dedi.

HÜSEYİN POLAT GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, kadın ile eski eşi Hüseyin Polat'ın gün boyu kavga ettiklerini belirledi. Ekipler bunun üzerine Hüseyin Polat'ı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli, savcılık ifadesi sonrası tutuklanması istemiyle hakimliğe gönderildi.

Hüseyin Polat, Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadesinde, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Saadet Polat ile görüşmeye devam ettiklerini söyledi.

Saadet Polat'ın bir videosu nedeniyle kavga ettiklerini anlatan Hüseyin P, "Aramızda önce sözlü, sonra fiziksel kavga oldu. Ben bıçağı elime aldım, o bana saldırıyordu. Sonra birbirimizi banyoya ittik ve duş kabininin plastiği kırıldı. Hem onu hem beni yaraladı. Sonra küçük oğlum zile bastı. Ben, 'Şu anda açamayız.' dedim. Ortalığın kırık dökük halini görmesini istemedim. Bu konuşmadan sonra arkamı döndüğümde eşim koltukta yoktu." ifadelerini kullandı.

Sonrasında insanların sesini duyduğunu ve o an eşinin aşağıya atladığını anladığını iddia eden şüpheli, oğlunun kendisine 'Kadını neden attın?' dediğini, kendisinin de böyle bir şey olmadığını söylediğini belirtti.

Hakimlik, şüphelinin, "boşandığı eşini kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

İstanbul Güngören feci ölüm